Ξεκινάει τη λειτουργία της η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Σε γραμμή αφετηρίας τέθηκε η φετινή καμπάνια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ και όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της εταιρείας, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, «από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες παραλαβές τεύτλων στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας. Η επεξεργασία θα ξεκινήσει αύριο».

Η καμπάνια στο Πλατύ αναμένεται να διαρκέσει έως και 25 ημέρες, ενώ σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο της βιομηχανίας στην Ορεστιάδα, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιαμαντή, το φουγάρο θα «ανάψει» στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και η παραλαβή και επεξεργασία τεύτλων εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί το 20ήμερο.

Υπενθυμίζεται, ότι φέτος σπάρθηκαν 64.000 στρέμματα τεύτλων, από τα οποία αναμένεται να παραχθούν περί τους 45.000 τόνους ζάχαρης. Οι αποδόσεις στα πρώτα δείγματα κινούνται γύρω στους επτά τόνους ανά στρέμμα, ενώ και το poll (ο ζαχαρικός τίτλος που υποδηλώνει την ποιότητα του τεύτλου) αναμένεται υψηλό. Σε κάθε περίπτωση, πιο ασφαλή στοιχεία θα υπάρξουν από την επόμενη εβδομάδα, όταν το δείγμα των τεύτλων από τη συγκομιδή θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone