Μαρία Πετροπούλου: Mια δραστήρια επιχειρηματίας με πρωταρχικό στόχο την συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο

Από τον Παναγιώτη Πολίτη
Επιμέλεια: Βανέσα Ζυγερίδου
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μπίκος

Αν και απόφοιτος πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας, η Μαρία Πετροπούλου αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της και

να ασχοληθεί με το χώρο των ορθοπεδικών και ιατρικών ειδών. Είναι μια νέα και δημιουργική επιχειρηματίας που πρωταρχικός της στόχος αποτελεί η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η ενημέρωση της για το αντικείμενο είναι συνεχής, καθώς συμμετέχει σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια σε περιοχές όλης της Ελλάδας. Με γνώμονα την ποιότητα προτείνει τα κατάλληλα σε κάθε περίπτωση πιστοποιημένα προϊόντα στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς. Η ομάδα του Thea Magazine την συνάντησε στην επιχείρησή της και συζήτησε μαζί της για το αντικείμενο της αλλά και για την ενασχόλησή της με τα Μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού.

 

petropoulou1

 

κα Πετροπούλου, ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να λειτουργήσετε μία επιχείρηση με Ορθοπεδικά-Ιατρικά είδη και είδη Θηλασμού;

Ένας συνδυασμός αλληλοσυμπληρούμενων λόγων με ώθησε στη λειτουργία αυτής της επιχείρησης με Ορθοπεδικά - Ιατρικά είδη και είδη Θηλασμού.
Καταρχάς, εργαζόμουν στο Ι.Κ.Α. της πόλης μας επί έξι περίπου έτη κι έτσι είχα άμεση επαφή με το συγκεκριμένο αντικείμενο, το οποίο μου κέντρισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον. Το πάθος μου για τον κλάδο των ορθοπεδικών - ιατρικών ειδών φάνηκε αμέσως, παρά το γεγονός ότι είμαι πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας. Όσον αφορά τα είδη Θηλασμού, έχω εξειδικευτεί σε αυτόν τον τομέα κι επίσης θεωρώ ότι και ως γυναίκα μπορώ να επικοινωνήσω κατά τον καλύτερο τρόπο με γυναίκες εγκύους και με μητέρες. Πέρα από αυτά, πιστεύω ότι και λόγω χαρακτήρα μπορώ να συνεισφέρω ποικιλοτρόπως στο κοινωνικό σύνολο, διότι πάνω από όλα είμαι άνθρωπος.
Ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικής μας ευτυχίας εξαρτάται από το επάγγελμα που ασκούμε. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και τολμώ να πω ότι είμαι και ερωτευμένη με αυτό που κάνω. Είναι σημαντικό να φεύγεις από το σπίτι σου κάθε πρωί και να χαμογελάς.

 

petropoulou2


Τι προϊόντα και τι υπηρεσίες παρέχετε στο κατάστημά σας και σε τι κοινό απευθύνεστε;
Το κατάστημά μου παρέχει εξειδικευμένες λύσεις για κάθε είδους ιατρικό περιστατικό με πιστοποιημένα προϊόντα και σε προσιτές τιμές. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ορθοπεδικά και αθλητιατρικά προϊόντα, αναπηρικά αμαξίδια, νοσοκομειακό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό. Επιπλέον, ανατομικά υποδήματα, προϊόντα μαστεκτομής και παραφαρμακευτικά είδη. Τέλος, ούσα αποκλειστική αντιπρόσωπος ενοικίασης του επαγγελματικού νοσοκομειακού θηλάστρου στον Έβρο και στη Ροδόπη, υπάρχουν είδη θηλασμού, καθώς και φυσικά προϊόντα για το μωρό και τη μητέρα. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της επιχείρησης απευθύνονται σε παιδιά, γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, η οποία πλήττει τα τελευταία χρόνια τον Έλληνα πολίτη και γι’ αυτό προσαρμόσαμε και τις τιμές σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Ο πελάτης αποτελεί το κέντρο του ενδιαφέροντός μας, σεβόμαστε και κατανοούμε τις ανάγκες του.

 

petropoulou3


Ως επαγγελματίας που εξειδικεύεται σε θέματα θηλασμού, κα Πετροπούλου, για μία νέα μητέρα τι θα συνιστούσατε; Ποια είναι τα κριτήρια, ώστε μία γυναίκα να στραφεί στην ενοικίαση του επαγγελματικού νοσοκομειακού θηλάστρου;
Αν και ο θηλασμός είναι μία φυσική διαδικασία, παρόλα αυτά για την επιτυχία του μητρικού θηλασμού χρειάζεται και η σωστή ενημέρωση της μητέρας. Πρέπει να εξασκηθεί και να αφιερώσει χρόνο, έτσι ώστε να προσφέρει στο μωρό της αυτό το πολύτιμο δώρο. Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για το βρέφος και η σύστασή του μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Μια νέα μητέρα λοιπόν, πρέπει να προετοιμαστεί για τη διαδικασία του θηλασμού και να προετοιμάσει σωστά το στήθος της. Γι’ αυτό και από την επιχείρησή μου μπορεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα προϊόντα, φυσικής προέλευσης, κατάλληλα για το θηλασμό.
Ποικίλοι είναι οι λόγοι για να στραφεί μία γυναίκα στην ενοικίαση του επαγγελματικού νοσοκομειακού θηλάστρου. Μόνο το επαγγελματικό νοσοκομειακό θήλαστρο έχει πανομοιότυπη θηλαστική κίνηση με αυτή του μωρού και όσον αφορά τα πρόωρα μωρά δε θα μειώσει την παραγωγή γάλακτος και θα βγάλει επαρκή ποσότητα, έτσι ώστε να αδειάσει το στήθος και να μην προκληθεί μαστίτιδα. Επιπλέον, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, μπορεί η μητέρα να αποθηκεύει γάλα και να τροφοδοτεί εύκολα το μωρό της. Ας μην ξεχνάμε ότι μια μητέρα δεν παύει να είναι σύζυγος και γυναίκα κι έχει ανάγκη να ξεκουραστεί και να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό της.

 

petropoulou4


Στις υπηρεσίες σας υπάρχουν μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Υπάρχει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εγκύων και των συντρόφων τους σε αυτό το θέμα; Πως γίνεται η όλη διαδικασία;
Στο κατάστημά μου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου γίνονται τα Μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού από εξειδικευμένη μαία. Είναι μεγάλη η προσέλευση των εγκύων, αλλά αυτό που πραγματικά με εντυπωσιάζει είναι η ευαισθητοποίηση των συντρόφων τους και η δίψα τους για ενημέρωση. Τα Μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού είναι απαραίτητα όχι μόνο για να προετοιμαστεί η έγκυος σωματικά για τον τοκετό, αλλά και για να αποβάλει το άγχος και τις φοβίες της. Ακόμη και ο μπαμπάς μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία του τοκετού. Οι συνεδρίες των μαθημάτων είναι 5+1 Δώρο (12 ώρες), κατά τις οποίες η γυναίκα αρχικά μαθαίνει τα πάντα για τη φροντίδα της ίδιας, όπως και για τις ψυχοσωματικές της αλλαγές και εν συνεχεία για την περιποίηση του νεογνού και το θηλασμό. Προετοιμάζεται για τη γέννα και νιώθει όμορφα με τις ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοής.

 

petropoulou5

 

Ποιοί είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;
Όπως ένας χάρτης μας καθοδηγεί σωστά όταν ταξιδεύουμε, έτσι και οι στόχοι μας, μας κατευθύνουν στο ταξίδι της ζωής. Οι μελλοντικοί μου στόχοι είναι απλοί και σαφείς. Να προσφέρω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επιχείρησής μου σε όλους τους συνανθρώπους μας ανεξαιρέτως, με γνώμονα το τρίπτυχο, ποιότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα με περισσή ανθρωπιά. Η κατάκτηση της κορυφής είναι δύσκολη, αλλά η διατήρησή της ακόμα δυσκολότερη. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να δίνουμε αξία στην καρέκλα που καθόμαστε και όχι να προσδοκούμε να πάρουμε από αυτή. Συνεπώς, θα προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι καλύτερη, παραγωγικότερη και συνεχώς να εξελίσσομαι.

Αν. Θράκης 66 (Δίπλα στο ΙΚΑ), Αλεξανδρούπολη / Τηλ.: 2551 082818
 
 
 
 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone