Δέσποινα Βοτάνη: Οι καινοτόμες ιδέες μας στοχεύουν στην γενικότερη αναβάθμιση του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Από τον Παναγιώτη Πολίτη
Επιμέλεια: Βανέσα Ζυγερίδου
Φωτογραφία: Δήμος Μπαμπλής

Ακόμα και στις μέρες μας κυριαρχεί η άποψη ότι τα θέματα πολιτικής χρειάζονται για τη λύση τους, τους μεγάλους και

πεπειραμένους. Η Δέσποινα Βοτάνη έρχεται για να διαψεύσει αυτά τα στερεότυπα, να υλοποιήσει πλέον τα όνειρά της και να τονίσει πως οι νέοι έχουν όλα τα εφόδια και τις προϋποθέσεις, ώστε να προτείνουν νέες ιδέες και να φέρουν αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ίδια, όπως εξομολογείται στην ομάδα του Thea Magazine, από νεαρή ηλικία είχε εκδηλώσει αυτή την επιθυμία. Ωστόσο, πλέον νιώθει απόλυτα έτοιμη και συνειδητοποιημένη για να πραγματοποιήσει αυτό το σημαντικό βήμα. Η καταγωγή της είναι από τις Φέρες και διαμένει στην Αλεξανδρούπολη. Τα τελευταία δεκαέξι χρόνια εργάζεται ως Υπαξιωματικός Υγειονομικού. Αναλύει ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης, καθώς αναφέρεται και στην επιλογή του συνδυασμού «Δήμος για όλους- Πρώτα Εσύ» του κ. Ζαμπούκη.

 

votani1

Ποιοι οι λόγοι που αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό «Δήμος για όλους- Πρώτα Εσύ» του κ. Γιάννη Ζαμπούκη; Τι ήταν αυτό που σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;

Η απόφαση μου να συμμετάσχω στον συνδυασμό «Δήμος για όλους- Πρώτα Εσύ» βασίζεται στο γεγονός ότι απαρτίζεται από νέους ανθρώπους με όνειρα, οράματα και διάθεση προκειμένου να λυθούν ζητήματα που ταλανίζουν εδώ και αρκετό διάστημα την πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλά και τα χωριά μας. Οι καινοτόμες ιδέες μας στοχεύουν στην γενικότερη αναβάθμιση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Φυσικά δεν θα έπαιρνα μια τέτοια απόφαση αν δεν είχα εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Ζαμπούκη. Νέος και άφθαρτος με μεγάλη όρεξη να συνεισφέρει. Αυτό που είναι πιο σημαντικό για μένα όμως, είναι ότι πρόκειται για ένα καλό ακροατή που ακούει και σέβεται τους συμπολίτες του προσπαθώντας να βρει λύσεις για όλα.

 votani2

 

 

Το γεγονός ότι κατάγεστε από τις Φέρες και διαμένετε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης σας δίνει το πλεονέκτημα να έχετε μια σφαιρική εικόνα αναφορικά με την κατάσταση των προβλημάτων και των ελλείψεων που υφίστανται τα τελευταία χρόνια. Θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Αλεξανδρούπολης; Ποια είναι τα άμεσα σχέδια του συνδυασμού σας για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

Φυσικά και μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης μας. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί  είναι ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η ομάδα μας πραγματοποιεί διαρκή μελέτη και έρευνα, αφενός για τη λύση ζητημάτων που δημιουργούν δυσκολίες στην καθημερινότητα και αφετέρου για την αξιοποίηση υπαρχουσών  ευκαιριών.

Πιο συγκεκριμένα, τα δικά μου άμεσα σχέδια είναι:

  • Μια πόλη ανθρώπινη, που να μην αδικεί τους συμπολίτες μας, όπως τα άτομα με αναπηρία που δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες αλλά και στις δραστηριότητες τους.
  • Μια πόλη που θα απολαμβάνει την εικόνα της θάλασσας αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα μιας παραθαλάσσιας πόλης.

Το κύριο μέλημά μου, όπως και του συνδυασμού, είναι να σέβομαι τα θέλω των πολιτών με απώτερο στόχο να διευκολύνεται η καθημερινότητά τους.

 

votani4

 

Γιατί πρέπει να σας εμπιστευτούν και να σας ψηφίσουν οι κάτοικοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου αρέσει να συναναστρέφομαι με τον κόσμο, να αφουγκράζομαι τις ανησυχίες του, να μαθαίνω μέσα από αυτόν και να αποκτώ εμπειρίες. Όντας Υπαξιωματικός Υγειονομικού έχω καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους και αγαπώ το αντικείμενο αυτό, επειδή ακριβώς παρέχω συμβουλές και λύνω ζητήματα υγείας που τους απασχολούν. Εξάλλου, από νεαρή ηλικία έμαθα τη σημασία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, καθώς αποτελούν στοιχεία που μου εμφύσησε η οικογένειά μου.

 

votani3

 

Σε περίπτωση εκλογής σας και συνεπώς επικράτησης του Συνδυασμού σας, σε ποιο τομέα πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να προσφέρετε περισσότερα;

Σε περίπτωση εκλογής μου θα μπορούσα και θα ήθελα να προσφέρω στις κοινωνικές δομές. Ασκώντας τα τελευταία δεκαέξι χρόνια ένα παραϊατρικό επάγγελμα μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω και να ενισχύσω τον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης, καθημερινά φροντίζω να βρίσκω ελεύθερο χρόνο για να αθλούμαι. Για μένα η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, όπως και για πολλούς συνδημότες μας. Οι υποδομές για τις αθλητικές δραστηριότητες είναι ελλιπείς. Επομένως, θα ήταν μέσα στα άμεσα σχέδια μου και αυτός ο τομέας. Και μάλιστα δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο για να υλοποιηθεί. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο βήμα είναι να βελτιωθούν τα πάρκα της πόλης προκειμένου οι κάτοικοι να αθλούνται καθημερινά με ασφάλεια. Άλλο ένα φλέγον ζήτημα αποτελούν οι ποδηλατόδρομοι. Κατά τη γνώμη μου υστερούν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και ταυτόχρονα είναι κατασκευασμένοι με ένα τέτοιο τρόπο που δημιουργούν καθημερινές δυσκολίες στη κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Με τη σωστή έρευνα και τη διαρκή μελέτη μπορούν να δημιουργηθούν και άλλοι ποδηλατόδρομοι και σε άλλα σημεία της πόλης χωρίς βέβαια να προκύπτουν προβλήματα που πριν δεν υπήρχαν. Το μόνο που προτρέπω τους συνδημότες μας είναι να χρησιμοποιούν το ποδήλατο πιο συχνά στην καθημερινότητά  τους. Στις σύγχρονες πόλεις είναι το πιο εύχρηστο και βολικό μέσο για την κάλυψη μικρών αποστάσεων. Δεν χρειάζεται καύσιμα και το κόστος συντήρησης είναι μικρό. Η τακτική χρήση του βελτιώνει την υγεία και αυξάνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής. Αποτελεί έναν θαυμαστό τρόπο για να γνωρίσει κανείς την ομορφιά της πόλης του.   

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone