Κώστας Δημητριάδης: Συλλογικότητα και ανιδιοτέλεια για την ανάπτυξη του τόπου μας!

Βανέσα Ζυγερίδου  Ι  Παναγιώτης Πολίτης

Φωτογραφία: Δημήτρης Αλεξούδης

Ο Κώστας Δημητριάδης από μικρή ηλικία ονειρευόταν να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν το συλλογικό καλό. Και

πράγματι το απέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του με τις κοινωνικές δράσεις του.  Πλέον, θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο και αποφασίζει να συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» του κου Βαγγέλη Μυτιληνού. Ο κος Δημητριάδης είναι πτυχιούχος του τμήματος Οχημάτων της σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ). Είναι υπεύθυνος πωλήσεων στην Εταιρία Cosmocafe Αλεξανδρούπολης Έβρου (εταιρεία υπηρεσιών και προϊόντων καφέ Nestle) και παράλληλα εργάζεται ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στα ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ  Αλεξανδρούπολης  στην ειδικότητα «Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων». Στην συνέντευξή που παραχωρεί στο Thea Magazine αναφέρεται, μεταξύ άλλων, για το πώς νιώθει που κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές, τις προτεραιότητές του, εφόσον εκλεγεί, καθώς τονίζει και την αναγκαιότητα να ψηφίζουν οι πολίτες και να μην απέχουν από τις εκλογές.

Κύριε Δημητριάδη, πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με την απόφασή σας  να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου, Ευάγγελου Μυτιληνού. Πώς κέρδισε την εμπιστοσύνη σας και γιατί ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης να στηρίξει και αυτός με τη σειρά του την επιλογή σας;

Φέτος για πρώτη φορά αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση συμμετέχοντας στην παράταξη Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση στο πλευρό του κυρίου Ευάγγελου Μυτιληνού, ο οποίος δεν σας κρύβω είναι και ένας από τους λόγους που συντέλεσε σε αυτή την απόφασή μου.

Από την πρώτη γνωριμία και κουβέντα μας, αισθάνθηκα ότι έχω απέναντί μου έναν άνθρωπο ειλικρινή, απλό, με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις πάνω στην αυτοδιοίκηση, έναν άνθρωπο που έχει λύσεις ουσιαστικές και πραγματοποιήσιμες σε σημαντικά προβλήματα του Δήμου μας. Στο πλευρό, λοιπόν, του κυρίου Ευάγγελου  Μυτιληνού και υπό την καθοδήγησή του έχουμε δημιουργήσει μια πολύ δυνατή  και αξιόπιστη ομάδα  που αποτελείται από συμπολίτες μας, όλων των κοινωνικών ομάδων και επαγγελμάτων με έναν κοινό παρανομαστή, την κοινή ανησυχία μας για το μέλλον της πόλης, το κοινό όραμα όλων μας να δούμε τον Δήμο μας στην καλύτερη εκδοχή του.

Πιστεύω ότι ο κύριος Μυτιληνός με την εμπειρία και τις γνώσεις του, καθώς και με το πρόγραμμα που έχουμε συγκροτήσει για την βελτίωση και αξιοποίηση του Δήμου μας, μπορεί να αποφέρει επιτέλους άμεσα αποτελέσματα και αλλαγές που περιμέναμε να δούμε χρόνια. Γι αυτό το λόγο πιστεύω πως οι συνδημότες μας θα μας εμπιστευτούν στις φετινές εκλογές.

dimitriadis ekloges1

Είναι η πρώτη  φορά που επιχειρείτε να συμμετάσχετε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και στην ευρύτερη περιοχή της;

Ακριβώς. Όπως προανέφερα είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση και σε αυτή την επιλογή μου συντέλεσαν πολλοί παράγοντες. Καταρχάς, πιστεύω ότι είναι υποχρέωση όλων των πολιτών του Δήμου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων να ενημερώνονται, να ενδιαφέρονται και να ασχολούνται ενεργά με τα κοινά και με την αυτοδιοίκηση. Αφενός, γιατί οι νέοι είμαστε αυτοί που έχουμε να προσφέρουμε πολλά περισσότερα στον τόπο και, αφετέρου γιατί στις πλάτες μας στηρίζεται το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας. Έτσι κι εγώ με τη σειρά μου πήρα αυτή την απόφαση βάση των εμπειριών που έχω ως τώρα στην επαγγελματική μου πορεία και πιο συγκεκριμένα  στον τουριστικό τομέα και σε χώρους εστίασης. Ζώντας σχεδόν  τριάντα χρόνια στην πόλη που μεγάλωσα και αγαπώ, θεωρώ ότι έχω γνώση των προβλημάτων που επιζητούν λύσεις  στον Δήμο μας. Έχοντας όρεξη να εργαστώ σκληρά και να κάνω το καλύτερο δυνατό για το καλό του τόπου μας, λοιπόν, αποφάσισα φέτος ναμην μείνω εξωτερικός κριτής και θεατής αλλά να λάβω δράση και να προσπαθήσω και εγώ για την αλλαγή που επιζητούμε και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Κύριε Δημητριάδη, ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Αλεξανδρούπολης;

Τα προβλήματα του Δήμου μας, δυστυχώς, είναι πολλά και άλυτα. Τα σημαντικότερα, ωστόσο, κατά την κρίση μου είναι, πρώτον το οδικό  δίκτυο με τις χιλιάδες λακκούβες μέσα και έξω απ’ την πόλη με επέκταση στην αγροτική οδοποιία, η οποία είναι απαράδεκτη. Προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά, που δυσκολεύουν την ζωή μας, τη δουλειά μας και την καθημερινότητα των αγροτών μας.

Δεύτερον, σημαντικό πρόβλημα αποτελούν τα σκουπίδια. Συναντά κανείς βρώμικους, παλιούς, σπασμένους και πλήρως ακατάλληλους κάδους. Επίσης, οι κάδοι ανακύκλωσης είναι μικροί σε αριθμό. Δεν βλέπουμε να υπάρχει καμία μέριμνα για την ευαισθητοποίηση υπέρ της ανακύκλωσης από τον Δήμο.

Επιπρόσθετα, καθημερινό πρόβλημα που συναντάμε είναι το θέμα του πάρκινγκ. Δεν υπάρχουν αρκετά σημεία στάθμευσης στην πόλη μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι πολίτες να καταφεύγουν στο παράνομο παρκάρισμα. Φυσικά, οι κλήσεις της τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας «πέφτουν βροχή» στους δημότες.

Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αποτελεί η μη τουριστική προβολή και ανάδειξη του τόπου μας, ενός τόπου που είναι σταυροδρόμι τριών χωρών, έχει πολλές ομορφιές και σημεία ενδιαφέροντος για να προσελκύσει τουρίστες όλο το χρόνο. Κατά την προσωπική μου γνώμη είναι τραγικό λάθος, διότι χάνουμε ως Δήμος και ως δημότες έσοδα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν κι άλλες ανάγκες που υπάρχουν.

 

dimitriadis ekloges2

 

Ποιες ενέργειες πιστεύετε ότι χρειάζεται να γίνουν για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών;

Οι ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των συνδημοτών μας είναι πολλές και σε πολλά επίπεδα. Κάθε ενέργεια χρειάζεται να στοχεύει σε συγκεκριμένο πρόβλημα. Αρχικά, η επόμενη Δημοτική αρχή, από την επόμενη κιόλας ημέρα θα πρέπει με ένα στοχευμένο, ουσιαστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης να ξεκινήσει δίνοντας λύσεις αρχικά στα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των δημοτών, κάνοντας αλλαγές και βελτιώσεις στην πόλη και περιφερειακά στους οικισμούς.

Έπειτα, η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στην ανάπτυξη, η οποία μπορεί να έρθει μέσα από τον τουρισμό, την ενέργεια, τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητο η επόμενη Δημοτική αρχή να ακούει τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τα θέλω των δημοτών της, να σκεφτούμε και να δράσουμε συλλογικά, καθώς ο στόχος είναι κοινός. Να αφήσουμε πια το εγώ και να πάμε στο εμείς.

 

dimitriadis ekloges3

 

Τι μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στους συνδημότες σας;

Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους συνδημότες μου είναι να μην αδιαφορήσουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί οι ίδιοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου τους. Δεύτερον, θα ήθελα να τους προτείνω να εμπιστευτούν και να ψηφίσουν στις φετινές εκλογές νέους ανθρώπους,  πολίτες άφθαρτους όλων των επαγγελμάτων και ειδικοτήτων που μπορούν να αντιμετωπίσουν με όρεξη καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο, άτομα που έχουν όρεξη για δουλειά και  όραμα γι αυτόν τον τόπο.

Θα θέλαμε την Κυριακή 26 Μαΐου οι πολίτες του Δήμου μας να πάνε στα εκλογικά κέντρα και να δώσουν ένα μήνυμα αλλαγής, δίνοντας την ψήφο τους στην παράταξή μας, την Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση του Ευάγγελου Μυτιληνού.

Κιν. 6974 485 161 | e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | FB/Kostas Dimitriadis

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone