Βασίλης Κασαπίδης: Θέλουμε οι δημότες μας να αποκτήσουν ξανά τον δήμο που τους αξίζει!

Από τον Παναγιώτη Πολίτη
Επιμέλεια: Βανέσα Ζυγερίδου
Φωτογραφία: Αντώνης Μαργαρίτης

Στον συνδυασμό «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» του κ. Ευάγγελου Μυτιληνού αποφάσισε να συμμετάσχει ο Αντιπρόεδρος

του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Κασαπίδης. Γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και είναι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με το εμπόριο και τον τουρισμό. Είναι γνωστός στο χώρο του εμπορίου, καθώς είναι ιδιοκτήτης του γραφείου γενικού τουρισμού KASAPIDIS TOURS και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Πλαστικά Κασαπίδη». Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μέλος του προεδρείου της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Θράκης. Μέσα από την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του παρουσιάζει αναλυτικά τις θέσεις του και τονίζει την αναγκαιότητα να υπάρχει άμεση συνδιαλλαγή μεταξύ των δημοτών και της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία πρωτοποριακών και καινοτόμων ιδεών για το μέλλον της περιοχής μας, κι όχι αυτό να καθορίζεται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Μάλιστα, έχοντας αποκτήσει γνώσεις και πολύχρονη εμπειρία στον τομέα του τουρισμού, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία του αλλά και στα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης. Είναι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα Ιωάννα Βούζη και έχει δύο παιδιά.

kasapidis1

 

Τι σας ώθησε να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» του κ. Ευάγγελου Μυτιληνού;
Θεώρησα υποχρέωση μου να εμπλακώ ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση ως ενεργό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας και μετά από την πολύχρονη εμπειρία μου ως αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας, αλλά και ως μέλος του προεδρείου του Επιμελητηρίου Έβρου. Με μοναδικό κριτήριο την προσφορά μου στα κοινά, το όραμα και ο στόχος μου για τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης είναι αυτό που επιθυμούμε όλοι, να δούμε τον Δήμο μας να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής. Έναν Δήμο σύγχρονο και ευρωπαϊκό. Ακριβώς αυτή είναι και η στόχευση του Βαγγέλη Μυτιληνού και ο λόγος που συστρατεύτηκα μαζί του και με μια σπουδαία ομάδα ανθρώπων, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας ως η επόμενη διοίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης.


Διαπιστώσαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, κ. Κασαπίδη, ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών. Ποιο είναι το σχόλιο σας;
Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός, και μάλιστα νέων ανθρώπων, απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων του δήμου μας, μόνο ως θετικό μπορώ να το προσμετρήσω και πιστεύω πως o λόγος στον οποίο οφείλεται το γενονός αυτό είναι ότι πλέον καταλαβαίνουμε όλοι, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στο δήμο της Αλεξανδρούπολης. Να έρθουν στο προσκήνιο νέες, πρωτοποριακές και καινοτόμες ιδέες από νέους ανθρώπους, με όρεξη για δράση, έτσι ώστε να ξαναδούμε τον δήμο μας ανθρώπινο και κοινωνικά ευαίσθητο, χωρίς τις καθεστωτικές αντιλήψεις των προηγούμενων χρόνων.

kasapidis2


Εάν η παράταξη του Ευάγγελου Μυτιληνού έρθει πρώτη στην προτίμηση των δημοτών, με ποιον τομέα θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε;
Εάν οι δημότες της Αλεξανδρούπολης μας δώσουν την δυνατότητα αυτή, θέλουμε να αλλάξουμε πρόσωπο και χαρακτήρα στον δήμο. Θέλουμε την εμπλοκή του κάθε πολίτη στα τεκταινόμενα του δήμου, θέλουμε τον δημότη κυρίαρχο στις αποφάσεις και στις εξελίξεις κι όχι μια μικρή ομάδα ανθρώπων να καθορίζουν το μέλλον τους. Θέλουμε τον δημότη ενεργό και ενημερωμένο. Ξεκινάμε από τις γειτονιές και μαζί με τους πολίτες δημιουργούμε έναν δήμο σύγχρονο και λειτουργικό. Δίνουμε περισσότερο δημόσιο χώρο στους πολίτες, βάζουμε τέλος στο κακόγουστο παραλιακό μέτωπο και βελτιώνουμε την βιτρίνα της πόλης μας. Με αναβαθμισμένους τους δημόσιους χώρους, με περισσότερο πράσινο, με πρόσβαση από το σύνολο των δημοτών (ΑμεΑ, παιδιά, ηλικιωμένοι), δεν αποκλείεται κανείς. Με παιδικές χαρές που επιτρέπουν στα παιδιά μας να παίζουν με ασφάλεια, με εγκαταστάσεις συστημάτων έξυπνης πόλης, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (free wifi) παντού. Με πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης. Με σύγχρονα αθλητικά κέντρα όπου τα παιδιά μας γυμνάζονται σε συνθήκες που τους αξίζουν πραγματικά. Ο τομέας τώρα, με τον οποίο θα με ενδιέφερε και μπορώ με τις ιδέες μου να προσφέρω, σίγουρα είναι ο τουρισμός, ώστε να αναδειχθεί η πόλη μας σε μια μητρόπολη της ευρύτερης περιοχής. Μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και της σύνδεσης όλων των ιστορικών μνημείων και αξιοθέατων του δήμου μας, θα παρουσιάζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση στον επισκέπτη, ώστε να καταστήσουμε την πόλη μας ένα προορισμό ελκυστικό τόσο για τους Έλληνες, καθώς και τους ξένους επισκέπτες. Θα στοχεύσουμε και θα καταστρώσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό με ειδικευμένους ανθρώπους που θα φέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα στον δήμο. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το σημαντικό κομμάτι που είναι ο τουρισμός να αφήνεται στην τύχη. Η ανάπτυξη του τουρισμού, είμαι σίγουρος, ότι είναι αυτή, η οποία θα κάνει τη διαφορά στο μέλλον του δήμου μας.

kasapidis3


Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στους συνδημότες σας;
Στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, η διαφορά θα κριθεί:
- Στο τι κάνεις και όχι στο τι λες.
- Θέλουμε έναν δήμαρχο όχι μόνο να μιλάει αλλά κυρίως να ακούει.
- Είμαστε αδέσμευτοι, δεν κοιτάμε δεξιά, ούτε αριστερά, κοιτάμε μόνο μπροστά. Tην πόλη μας, τον δήμο μας, χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς εξαρτήσεις από κανέναν.
- Θέλουμε οι δημότες μας να αποκτήσουν ξανά τον δήμο που τους αξίζει.
- Με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά εσένα.

Για αυτό επιλέγουμε την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Για αυτό επιλέγουμε για δήμαρχο τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΥΤΙΛΗΝΟ.

 

Κιν.: 6944 456 943 / email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone