Ηλίας Δαστερίδης: «Στόχος μας είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να γίνει πόλος έλξης τουριστών»

Από τον Παναγιώτη Πολίτη

Επιμέλεια: Βανέσα Ζυγερίδου

Ο Ηλίας Δαστερίδης είναι ένας νέος υποψήφιος που διεκδικεί θέση στα δρώμενα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει στην ομάδα του Thea Magazine, νιώθει ότι ανήκει σε μια δυνατή ομάδα που πορεύεται με κοινούς στόχους και ιδέες, την παράταξη «Δήμος για όλους – Πρώτα Εσύ» με επικεφαλής τον Γιάννη Ζαμπούκη. Μέσα από την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ο κος Δαστερίδης δηλώνει πως πιστεύει βαθιά στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Προέρχεται από αγροτική  οικογένεια, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του  Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε παίκτης της ομάδας Χάντμπολ του Άρη Θεσσαλονίκης για 5 έτη και προπονητής στις ακαδημίες της ομάδας. Το 1999 - 2002 διετέλεσε προπονητής και «ανιχνευτής» ταλέντων στην ομάδα Βήρα Φερών, στο πλαίσιο επιστημονικού προγράμματος του Υπουργείου Αθλητισμού. Από το 1999 υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. Μάλιστα, εδώ και πολλά χρόνια είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαδοκών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου.

 

dasteridis1

 

Κύριε Δαστερίδη, πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την παράταξη «Δήμος για όλους - Πρώτα εσύ», του Γιάννη Ζαμπούκη. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να πάρετε την απόφαση αυτή;

Είμαι ένας νέος άνθρωπος, παντρεμένος με τρία παιδιά πτυχιούχος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η δική μας πόλη, ο Δήμος μας γενικότερα με τους όμορους οικισμούς και τα χωριά που τον απαρτίζουν, αξίζουν καλύτερη τύχη και αντιμετώπιση. Συστρατεύομαι,  λοιπόν, με την παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη «Δήμος για όλους - Πρώτα Εσύ», γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και τις ίδιες ιδέες με διάθεση να δουλέψουμε και να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο για όλους τους δημότες αλλά και τα παιδιά μας.

 

dasteridis2

 

Ο τουρισμός στην περιοχή μας κ. Δαστερίδη θα μπορούσε να αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων για τον δήμο μας. Με ποιες ενέργειες θα προσελκύσουμε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών;

Ο τουρισμός θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα και την κινητήριο δύναμη του Δήμου μας. Μέσα από την προβολή του πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας και με το συγκριτικό πλεονέκτημα του Δέλτα του Έβρου και της θάλασσας  είναι εφικτή η αύξηση των επισκεπτών. Ο οικοτουρισμός στην περιοχή ευθύνης του Δήμου πρέπει να πάρει την αξία που του αναλογεί. Αν λάβουμε υπόψη τις ομορφιές της φύσης σε συνδυασμό με την ιστορική και πολιτιστική αξία των κάστρων του Άβαντα, το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, τους ανεμόμυλους της Μελίας, το Δέλτα του Έβρου, τότε μπορούμε να πούμε ότι μέσα από όλα αυτά μπορεί να υπάρξει ο περιηγητικός και περιπατητικός τουρισμός. Αν επιτευχθεί αυτό, τότε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο άλμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ας μην ξεχνάμε και τον ιατρικό-θεραπευτικό τουρισμό που μπορεί να αποτελέσει κύρια πηγή εσόδων για το Δήμο. Επομένως, η  δημιουργία δομών και η σωστή προβολή σε συνδυασμό με την συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς θα φέρει τα επιθυμητά σε όλους αποτελέσματα. Χρειάζεται, λοιπόν, να αδράξουμε τις ευκαιρίες, προκειμένου να υπάρξει αύξηση εσωτερικού τουρισμού  αλλά και προσέλκυση ξένων τουριστών από τις γειτονικές χώρες.

 

dasteridis3

 

 

Θεωρείτε ότι ο δήμος μπορεί να προστατεύσει τους δημότες ή είναι μόνο θέμα της ΕΛ.ΑΣ.;

Ο κάθε Δήμος οφείλει να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον στους δημότες του. Αυτό μπορεί να το πετύχει μέσα από τις δομές, από παροχές στους αδυνάτους, προσφέροντας έμπρακτα στήριξη σε όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα. Η ενίσχυση των δoμών με καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και η πλήρης ενημέρωση του Δημότη για την λειτουργιά αυτών, θεωρώ ότι θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας. Αναγκαία είναι και οι στήριξη των διάφορων συλλόγων που εθελοντικά βοηθούν τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρω ότι η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με το Δήμο θεωρείται δεδομένη, ούτως ώστε, ο δημότης να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια εντός και εκτός της οικίας του.

 

dasteridis4

 

Μια πόλη στην επαρχία επενδύει σίγουρα στον πρωτογενή τομέα. Υπάρχει κάτι που δεν σας καλύπτει στις υπάρχουσες συνθήκες; Τι είναι αυτό που θα θέλατε να αλλάξει;

Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για το Δήμο και αυτό γιατί ο Δήμος μας απαρτίζεται από κοινότητες, χωριά και οικισμούς που η κύρια ασχολία τους είναι η γεωργία. Η περιοχή των Φερών αποτελεί τον πυρήνα της καλλιεργήσιμης έκτασης με επικρατέστερη την καλλιέργεια βαμβακιού και ρυζιού. Κι ενώ η γειτονική μας χώρα έχει προχωρήσει σε μεγάλες παρεμβάσεις  στον τομέα της άρδευσης που θα μας επηρεάσουν άμεσα, εμείς από την πλευρά μας δεν κάναμε το παραμικρό. Μία σειρά από παρεμβάσεις και ένα πρόγραμμα στήριξης του πρωτογενούς τομέα είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή. Ενδεικτικά, θα αναφέρω την σημασία της βελτίωσης της άρδευσης για την μείωση του κόστους παραγωγής, όπως επίσης, και την ενημέρωση και εκπαίδευση νέων αγροτών σε νέες δυναμικές καλλιέργειες. Επίσης, η αξιοποίηση της γεωθερμίας και του φυσικού αερίου μπορούν να δώσουν ώθηση στον αγροτικό τομέα. Ένα σχέδιο ορθής διαχείρισης του  γεωθερμικού πεδίου της Τραϊανούπολης θα δώσει τη δυνατότητα για την εγκατάσταση θερμοκηπίων και κατ΄ επέκταση σε νέας μορφής καλλιέργειες. Πιστεύω στον πρωτογενή τομέα και στις δυνατότητες του. Ο σωστός σχεδιασμός και η ορθή ενημέρωση θα φέρει την ανάπτυξη στην περιοχή προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone