Λίτσα Λασκαρίδου: Το τρίπτυχο Συζήτηση - Συναίνεση - Συνεργασία ορίζει το ομαδικό πνεύμα της παράταξής μας

Από την Βανέσα Ζυγερίδου

Η Λίτσα Λασκαρίδου είναι μια νεαρή συντοπίτισσα μας που κατάγεται από τη Νίψα. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών

Επιστημών με ειδίκευση στον κλάδο των βιομηχανικών επιχειρήσεων. Μάλιστα, για πολλά χρόνια υπήρξε στέλεχος σε μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής. Παρακολουθώντας τα πεπραγμένα της νυν Δημοτικής Αρχής όλον αυτόν τον καιρό, αποφάσισε να συστρατευθεί με τον υποψήφιο δήμαρχο, Γιάννη Ζαμπούκη, έναν άνθρωπο που γνωρίζει εδώ κι πολλά χρόνια και εμπιστεύεται απόλυτα.  Η κα Λασκαρίδου θεωρεί πως με κίνητρο την προσφορά και τον στόχο μπορεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης να γίνει ο τόπος που αξίζει στους δημότες τους. Επιπλέον, στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή της ανέλυσε ζητήματα της καθημερινότητας που χρειάζεται να βρουν λύση προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη. Η κα Λασκαρίδου είναι παντρεμένη με τον ψυχίατρο Ηλία Ζιάκα και μητέρα ενός γιου, σπουδαστή στη Σ.Μ.Υ.

 

laskaridou1

 

Κυρία Λασκαρίδου, αποφασίσατε για πρώτη φορά να συμμετέχετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και πιο συγκεκριμένα στο συνδυασμό του Γιάννη Ζαμπούκη «Δήμος για όλους-Πρώτα Εσύ». Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;

Παρακολουθώ χρόνια, διακριτικά αλλά με προσοχή τις κινήσεις που γίνονται από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και βλέπω τους τρόπους που οι αποφάσεις τους εφαρμόζονται ή όχι. Στην παρούσα χρονική στιγμή, αισθάνομαι η ίδια, αρκετά πιο ώριμη, για να ασχοληθώ ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση, εκθέτοντας τον εαυτό μου στην ψήφο των συνδημοτών. Αποφασιστικό ρόλο έπαιξε η απόφαση του Γιάννη Ζαμπούκη να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο για την διεκδίκηση της Δημαρχίας στην πόλη μας. Γνωρίζοντας είκοσι σχεδόν χρόνια τον κύριο Ζαμπούκη είμαι σε θέση να ξέρω από πρώτο χέρι τις ικανότητές του. Άνθρωπος με ευρύ πνεύμα, ανοιχτός σε νέες ιδέες και οράματα, ικανός στην επιλογή αξιόλογων συνεργατών, τους οποίους ακούει με προσοχή και ενδιαφέρον. Διαθέτει μοναδική ικανότητα σύνθεσης διαφορετικών απόψεων, καταφέρνοντας έτσι να σχηματοποιήσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την εξέλιξη της Αλεξανδρούπολης σε όλους τους τομείς.

Πώς κρίνετε την μέχρι τώρα κατάσταση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης; Τι πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει;

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποτελεί τοπογεωγραφικά σημαντικό κομβικό σημείο για την πατρίδα μας, αφού αποτελεί πύλη εισόδου και διασύνδεσης των βαλκανικών και ευρωπαϊκών χωρών αλλά και των χωρών της Ασίας. Πέραν τούτου διαθέτει και μια πανάρχαιη πολιτιστική και πολυπολιτισμική ιστορία. Κανονικά θα περίμενε κανείς να δοθεί ειδική σημασία στην αξιοποίηση αυτών των πυλώνων, ώστε να αναδειχθεί η πόλη στον βαθμό που της αξίζει. Δυστυχώς, διαφαίνεται πως λίγα μόνο πράγματα έγιναν γι’ αυτό μέχρι σήμερα, αφού βασικοί τομείς, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός δεν έχουν αναδειχθεί στο μέγιστο. Η καθημερινότητα, εξάλλου, των συνδημοτών μας φαίνεται να μην συνάδει με αυτό που εννοούμε καθημερινή ζωή σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη πράσινου, η δυσκολία στην πρόσβαση για ανθρώπους με κινητικές ή άλλες δυσκολίες είναι τομείς που δεν έχουν αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στην έλλειψη μορφών τεχνολογίας στην πόλη που θα μπορούσαν να διευκολύνουν εξαιρετικά την καθημερινή ζωή όλων μας που ζούμε σ’ αυτήν, καθώς και επισκεπτών-τουριστών. Αν σκεφτούμε ότι βιώνουμε την 4η βιομηχανική επανάσταση θα δούμε ότι η Αλεξανδρούπολη έχει μείνει πίσω. Όλα τα παραπάνω η παράταξη «Δήμος για όλους-Πρώτα εσύ» τα έχει στο πρόγραμμα της σαν πρώτιστες αναγκαίες δράσεις με άμεση εφαρμογή όπου αυτό είναι εφικτό και με σωστό προγραμματισμό για εφαρμογή στο άμεσο μέλλον.

 

laskaridou2

 

Κυρία Λασκαρίδου, πείτε μας γιατί ένας δημότης να επιλέξει την παράταξη στην οποία ανήκετε;

Εκείνο που χαρακτηρίζει την παράταξή μας είναι η συλλογικότητα και η συνεργασία. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι αποφασισμένοι να συμπράξουν στην αναζήτηση και εφαρμογή λύσεων που αφορούν στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Νέοι άνθρωποι, στο σύνολο τους, πρωτοεμφανιζόμενοι στην πολιτική σκηνή του τόπου, μαζί με παλιότερους και έμπειρους στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας νέες ιδέες και σύγχρονες αντιλήψεις είναι καθ’ όλα έτοιμοι να συνεργαστούν για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Το τρίπτυχο Συζήτηση-Συναίνεση-Συνεργασία ορίζει το ομαδικό πνεύμα της παράταξης εκφραζόμενο άριστα από τον επικεφαλής και Υποψήφιο Δήμαρχο, Γιάννη Ζαμπούκη.

Σε περίπτωση που εκλεγείτε σε ποιους τομείς θα επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας;

Η παράταξη μας διαθέτει υποψήφιους ικανότατους που νοιάζονται για τον τόπο με ανιδιοτέλεια και ειλικρίνεια. Η αξιοποίηση των στελεχών σε αντίστοιχες θέσεις ευθύνης θα αναδειχτεί και αυτή μέσα από συλλογικότητα και συζήτηση κάτω από την ευθύνη του επικεφαλής μας. Η προσωπική μου δέσμευση είναι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για μια πόλη όμορφη, σύγχρονη, καθαρή, «έξυπνη» και λειτουργική,  ώστε να έχουμε περισσότερα χαμόγελα στην καθημερινότητά μας.

Να ζούμε ανθρώπινα.

Ανθρώπινα... Με χαμόγελο!

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone