Χριστίνα Μπαχαράκη: Το συναίσθημα υπερισχύει σε ό,τι δημιουργούμε!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: BAΝΕΣΑ ΖΥΓΕΡΙΔΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΙΜΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΔΗΣ
STYLING-ART DIRECTION: ΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΙΔΟΥ

Η Χριστίνα Μπαχαράκη είναι μια πολυάσχολη επιχειρηματίας, γεμάτη ενέργεια και μεράκι, που δραστηριοποιείται στο χώρο του ανθοπωλείου.

Η ίδια μας φιλοξένησε στον γεμάτο αρώματα και χρώματα επαγγελματικό της χώρο, όπου εκεί είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί της και να ανταλλάξουμε απόψεις. Τα ιδιαίτερα και εξαιρετικής ποιότητας λουλούδια σε συνδυασμό με τις μοντέρνες ιδέες διακόσμησης αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης της φέρνοντας άλλη πνοή στο χώρο του ανθοστολισμού. Η αγάπη για τα λουλούδια, η πολυετής εμπειρία, η φαντασία και η αισθητική της, αλλά και του άρτιου εκπαιδευμένου προσωπικού έχουν ως αποτέλεσμα όλες οι ανθοσυνθέσεις να είναι περίτεχνες και κομψές, προσαρμοσμένες πάντα στις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη. Βέβαια, φαίνεται να μην συμβιβάζεται σε όσα ήδη γνωρίζει, καθώς παράλληλα ενημερώνεται για τις συνεχείς εξελίξεις του χώρου, όπως η ίδια αναφέρει στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή της.

baxaraki1

Στο επάγγελμά σας απαιτείται υψηλή αισθητική και φαντασία για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πώς αποφασίσατε να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο αντικείμενο;
Το ταξίδι στον κόσμο των λουλουδιών ξεκίνησε από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Στο σπίτι μας είχαμε ένα μεγάλο μπαλκόνι, γεμάτο λουλούδια, καθώς στους γονείς μου άρεσαν πολύ. Η δεύτερη εικόνα που μου έρχεται είναι να φροντίζω με τη γιαγιά μου στο χωριό τον μεγάλο της κήπο, στον οποίο καλλιεργούσε διάφορες ντόπιες ποικιλίες λουλουδιών. Μου άρεσε να τα μαζεύω και να τα δένω σε μικρά μπουκέτα ή να δημιουργώ αρώματα από τα πέταλά τους. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο, εργάστηκα στο μεγαλύτερο τότε, αρχιτεκτονικό γραφείο στην πόλη μας, στον τομέα σχεδιασμού και διακόσμησης κατοικιών. Μετά από κάποια χρόνια ασχολήθηκα με το αντικείμενο του «event design» ανοίγοντας τη δική μου επιχείρηση. Το γεγονός ότι ο κλάδος των event συμπεριελάμβανε και τα λουλούδια, με εξυπηρέτησε προκειμένου να δημιουργώ τις δικές μου συνθέσεις χωρίς όμως να έχω την απαιτούμενη εμπειρία. Ουσιαστικές γνώσεις άρχισα να αποκτώ από μόνη μου κάνοντας έρευνα και μελετώντας βιβλία, τεχνικές, χρωματολογία και σχεδιασμό στο ίντερνετ, καθώς και τρόπους περιποίησης και φροντίδας του κάθε λουλουδιού. Τότε κατάλαβα πόσο πολύ με ενθουσιάζει η ιδέα να δουλέψω αποκλειστικά με αυτό το αντικείμενο. Η επιθυμία μου, όμως, να εργαστώ πάνω σε «ελεύθερες» φυσικές φόρμες με έκανε να αντιληφθώ ότι δεν υπήρχε τίποτα αντίστοιχο γύρω μου τη δεδομένη στιγμή. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή, ώστε να δημιουργήσω την επιχείρηση μου, το «Μy flowers» με απώτερο στόχο να μπορέσω μέσω αυτού να εκφραστώ απόλυτα και να μπορεί ο κάθε ένας με την αντίστοιχη αισθητική να βρει αυτό που επιθυμεί.

baxaraki2

Ο κόσμος σας ζητά να υλοποιήσετε ιδέες που έχει δει στο Internet και πόσο εφικτό είναι αυτό; Ποια είναι τα λουλούδια που προτιμούνται περισσότερο;
Στην εποχή μας το διαδίκτυο αποτελεί σημαντική πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ο κόσμος πράγματι παίρνει ιδέες από όσα βλέπει και τα ζητά. Με την βοήθειά μας και τις προτάσεις μας προκύπτει τελικά ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Τα πιο εντυπωσιακά και πολυεπίπεδα - αν θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε έτσι - λουλούδια είναι στις πρώτες προτιμήσεις, ειδικά όταν πρόκειται για ένα ξεχωριστό γεγονός, όπως είναι ένας γάμος. Πιο συγκεκριμένα, αυτά είναι κυρίως οι παιώνιες, οι ορτανσίες, οι νεραγκούλες και εντυπωσιακά garden roses, τα οποία αγαπώ εξίσου κι εγώ.


Αναλαμβάνετε τον ανθοστολισμό πολλών γάμων. Ποια η διαδικασία που ακολουθείτε για να καταλήξετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα;
Σε πρώτη φάση, γνωριζόμαστε με τους πελάτες μας και συζητάμε διεξοδικά μαζί τους προκειμένου να κατανοήσουμε τις προτιμήσεις αλλά και τις επιθυμίες τους. Στη συνέχεια τους παρουσιάζουμε τις νέες τάσεις αλλά παράλληλα και αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο, σχετικά με τον ανθοστολισμό και τη διακόσμηση που είναι και κατ΄ εξοχήν το αντικείμενο μας. Ο κάθε ένας τους αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα και έμπνευση για εμάς. Αφού καταλήξουμε σε αυτό που τους εκφράζει, έπειτα συνεχίζουμε με τον σχεδιασμό της διακόσμησης και της υλοποίησης συνταγών για την κάθε ανθοκατασκευή. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι μέσα από έρευνα και προετοιμασία να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό που θα τους συνοδεύει στις αναμνήσεις τους για πάντα. Και το ίδιο το ζευγάρι αλλά και τους καλεσμένους τους.

baxaraki3


Γνωρίζουμε ότι το πελατολόγιό σας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
Η αγάπη που νιώθω για τη δουλειά μου. Η ενέργεια που υπάρχει κάθε φορά σε αυτό που δημιουργούμε είναι μοναδική. Ίσως αυτά είναι τα στοιχεία για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Όσον αφορά το αντικείμενο της δημιουργίας είναι κάτι που γίνεται καθαρά αισθαντικά. Το συναίσθημα υπερισχύει σε ό,τι δημιουργούμε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω με λέξεις. Όλη αυτή η αγάπη, θεωρώ, ότι αντανακλάται στο αποτέλεσμα της δουλειάς μας και ενδεχομένως ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και τελικά μας επιλέγει. Πίσω από όλο αυτό, όμως, παράλληλα κρύβεται και πολλή δουλειά, καθώς και συνεχής προσπάθεια. Παρ΄ όλα αυτά σε τοπικό επίπεδο, πιστεύω, ότι υπάρχουν διαφόρων στυλ ανθοδέτες που εκτιμώ και σέβομαι τη δουλειά τους και ο κάθε ένας από αυτούς με τα χρόνια έχει διαμορφώσει αντίστοιχα το δικό του ξεχωριστό στυλ και έχει δημιουργήσει τη δική του προσωπική ταυτότητα προσελκύοντας έτσι και το αντίστοιχο πελατολόγιο.

Είναι αρκετή η φαντασία και η αισθητική ή χρειάζεται και συνεχής ενημέρωση; Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Όλα ξεκινούν από την αισθητική αλλά και από την έμπνευση που αντλώ καθημερινά από πολλά πράγματα γύρω μου, όπως είναι οι τέχνες, το design, η μόδα, η φύση, η διακόσμηση, ένα έργο τέχνης. Όσον αφορά την ενημέρωση, αυτή είναι συνεχής και δε σταματά ποτέ. Πέρα από τις τάσεις για τις οποίες φροντίζω να ενημερώνομαι, παρακολουθώ και μαθήματα πάνω στην τέχνη της ανθοδετικής κάθε χρόνο από leading florists, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Αγγλία, η Ιαπωνία κ.α. Διατηρώ επικοινωνία μαζί τους και εμπνέομαι συνεχώς. Η αμεσότητα που σου προσφέρει το διαδίκτυο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πραγματικά πολύτιμη. Όνειρό μου βέβαια είναι να τους γνωρίσω και από κοντά, να ανταλλάξουμε απόψεις και να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις.
Δεδομένου ότι ο κόσμος δείχνει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για workshops, σκεφτόμαστε να οργανώσουμε διάφορες συναντήσεις στο επόμενο διάστημα. Μέσα από το συγκριμένο εγχείρημα θα δοθεί η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με όσους θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο των λουλουδιών, που αγαπούν τα άνθη και να μοιραστούμε μαζί τους διάφορες απλές τεχνικές πάνω σε συγκεκριμένες κατασκευές.

 

Eιρήνης 1 / Αλεξανδρούπολη / Τηλ.: 2551301955


Fb: My Flowers christina bacharaki // My Wedding christina bacharaki


Insta: myflowers_mywedding


mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone