Θόδωρος Αγγλιάς: Η Αλςξανδρούπολη έχει το ιδίωμα να δέχεται και να αφομοιώνει μετοίκους

Από τη Σοφία Χύτου

Είναι ένας από τους παλαιότερους Αυτοδιοικητικούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με μεγάλες δεξιότητες αλλά πάνω από όλα

χαρακτηρίζεται για την αγάπη και το μεράκι που έχει όλα αυτά τα χρόνια για τους δημότες. Άνθρωπος απλός, χαμογελαστός με έντονη την αίσθηση του χιούμορ. Η ανταμοιβή του για όλα αυτά… η τεράστια αποδοχή του καθημερινά από τους πολίτες που τον καθιστούν από τους πιο αγαπητούς στην καρδιά και στην συνείδηση τους.

Ο ίδιος όμως φημίζεται και για κάτι ακόμη, που δεν είναι άλλο από τη ζωγραφική, για την οποία αισθάνεται χαρά όπως μας αναφέρει και δημιουργία.

Το THEA Magazine σας παρουσιάζει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξανδρούπολης τον κ. Θόδωρο Αγγλιά.

 

Κύριε Αγγλιά είστε από τους παλαιότερους Αυτοδιοικητικούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης εδώ και 37 συνεχόμενα χρόνια. Τι είναι αυτό που έχετε παρατηρήσει και ξεχωρίσει στην τοπική αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια;

Ότι η πόλη των 20.000 κατοίκων έγινε η πόλη των 80.000 με ότι αυτό συνεπάγεται. Χάθηκαν βέβαια οι μονοκατοικίες με τις αυλές, όμως έγινε μια σύγχρονη μεγαλούπολη που σχεδόν έχει τα πάντα και βέβαια φοβερές δυνατότητες για το κάτι παραπάνω. Είναι ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ και έχει το ιδίωμα να δέχεται και να αφομοιώνει μετοίκους. Όλοι οι αυτοδιοικητικοί, ο καθένας με το δικό του τρόπο έβαλαν το λιθάρι της ανάπτυξης του Δήμου μας.

 

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια;

Να διεκδικήσει, αποκτήσει και αξιοποιήσει τους πόρους που δικαιούται από το κεντρικό κράτος για να προβεί σε αναπτυξιακές ενέργειες που θα βελτιώσουν την οικονομική κρίση που χτυπάει τα τελευταία   χρόνια τους δημότες μας, καθώς και το πολιτιστικό επίπεδό μας. Ακόμη, να εμπνεύσει και μεγαλώσει τον εθελοντισμό και την αγωγή του δημότη.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε σχέση με τη γεωγραφική θέση του Δήμου Αλεξανδρούπολης; Μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερα πράγματα σε σχέση με τη θέση αυτή;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη βλέπει τα πλεονεκτήματα αυτού του τόπου, αρκεί να ρίξει μια ματιά στον χάρτη. Με την εξωστρέφεια και με την διαρκή συνεργασία με νευραλγικούς φορείς του τόπου μας που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό, δεν μπορεί να μην υπάρξει αξιοποίηση. Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι ο τόπος μας θα προχωράει συνεχώς.

 

Έχετε εδώ και χρόνια τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Μια θέση πάρα πολύ τιμητική και με μεγάλη ευθύνη. Πώς σας κάνει να αισθάνεστε αυτό;

Με μία λέξη: ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

 

Έχετε κερδίσει επάξια το σεβασμό και την εκτίμηση των Δημοτών και είστε ένας από τους πιο αγαπημένους αυτοδιοικητικούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τι σημαίνει για εσάς η τόσο μεγάλη αποδοχή του κοινού;

Οι συνδημότες μου αναγνώρισαν και εισέπραξαν όλα αυτά τα χρόνια τη μεγάλη μου αγάπη για την πόλη μας και τώρα χαίρομαι και εισπράττω και εγώ τη δική τους.

 

Εκτός από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείστε ενεργά με την τέχνη και την ζωγραφική. Τι σημαίνει και τι συμβολίζει για εσάς η ζωγραφική;

Χαρά, χαλάρωμα και κυρίως ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Οι ζωγραφιές μου είναι το στίγμα που θα αφήσω στον τόπο μου όταν δεν θα υπάρχω πλέον.  

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone