Κωνσταντίνος Μπίκος: H φωτογραφία είναι τέχνη και πολλά περισσότερα από ένα κλικ

Από τη Σοφία Χύτου

Είναι κάποιες στιγμές που παρατηρείς ότι οι νέοι στην Ελλάδα της κρίσης πραγματικά μπορούν να επιτύχουν πολλά και αξιόλογα πράγματα,

καθώς και το ότι επιλέγουν να μείνουν εδώ και να στηρίξουν τον τόπο που μεγάλωσαν. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν  τον Κωνσταντίνο Μπίκο, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παιδαγωγική επιστήμη, στους νέους αλλά και στη μεγάλη αγάπη του... τη φωτογραφία!!!

 

Κωνσταντίνε είσαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ωστόσο συνδυάζεις τέλεια τον επαγγελματισμό και την αγάπη σου για τη φωτογραφία. Πόσο εύκολο είναι να το επιτύχει αυτό ένα νέο άτομο όπως εσύ;

Το Παιδαγωγικό ήταν η μόνη μου επιλογή όταν δήλωνα σχολές. Μπήκα τρίτος κατά σειρά και πάλεψα πάρα πολύ και για να αποφοιτήσω με έναν πολύ καλό βαθμό. Έτσι κάνω και με τη φωτογραφία. Γενικά, καταπιάνομαι και εξελίσσω κλάδους που με εκφράζουν και μπορώ να εκφράσω και εγώ πτυχές του εαυτού μου. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αντίθετα απαιτεί καθημερινή αφοσίωση.

 

Επαγγελματική καριέρα και σταδιοδρομία. Πολλοί είναι αυτοί που διατυπώνουν την άποψη ότι «κάποτε μπορείς να φθάσεις στην κορυφή, αλλά το δύσκολο είναι να διατηρηθείς». Ποια είναι η άποψη σου σχετικά με αυτό;

Για εμένα, αντικειμενικά κορυφή δεν υπάρχει. Κανένας δεν είναι καλύτερος    από τον άλλο. Ο κόσμος και οι προσωπικές επιτυχίες σε καταξιώνουν, σε ανεβάζουν και σε ρίχνουν. Είμαι οπαδός της άποψης ότι η συνεχόμενη εξέλιξη είναι η κορυφή του καθενός.

 

Τι σημαίνει για εσένα προσωπικά η ενασχόλησή σου με τη φωτογραφία; Θα μπορούσες να σκεφθείς τη ζωή σου από εδώ και πέρα χωρίς τη φωτογραφία;

Σε καμία περίπτωση. Πλέον, η φωτογραφική μηχανή είναι το μέσο για να δείχνω στους γύρω μου πως βλέπω και φαντάζομαι τον κόσμο. Φωτογραφία για μένα δεν είναι τι βλέπεις, αλλά τι φαντάζεσαι, είναι τέχνη και φυσικά πολλά περισσότερα από ένα κλικ.

 

Οι συνεργάτες είναι ένα πολύ σημαντικό και ουσιαστικό στοιχείο για μια επιτυχημένη καριέρα. Από την μέχρι στιγμής εμπειρία σου, οι συνεργάτες μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς σου;

Σαφέστατα και ναι. Όταν δεν δουλεύεις σαν μονάδα, οποιαδήποτε αστοχία επηρεάζει το σύνολο. Ωστόσο, αν και μου αρέσει πολύ η ομαδική δουλειά, πλέον από την αρχή ελέγχω το κάθε στάδιο ώστε να βγει το αποτέλεσμα που θα με ικανοποιήσει απόλυτα.

 

Από πού αντλείς έμπνευση για τα project που ετοιμάζεις ; Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Από πίνακες, από στίχους, από ταινίες αλλά κυρίως είναι έμπνευση της στιγμής. Αυτό το κλικ που κάνει το μυαλό και βλέπεις κάτι ιδιαίτερο σε κάτι συνηθισμένο.

 

Όλο και περισσότεροι νέοι καταφεύγουν στο εξωτερικό για εύρεση εργασίας. Σκέφτηκες ποτέ και ο ίδιος να φύγεις σε κάποια άλλη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον;

Όταν αποφοίτησα ναι, αλλά το θεώρησα σαν την εύκολη λύση. Γενικά, είμαι άνθρωπος που τρέφομαι από τις δυσκολίες. Εξάλλου, εξέλιξη σημαίνει να υπερνικάς τα όρια σου και να παλεύεις μέχρι τελευταίας στιγμής.

 

Πλέον είσαι μέλος της ομάδας του THEA Magazine. Πώς αισθάνεσαι για αυτή τη συνεργασία;

Δεν κρύβω πως ήταν επιθυμία μου εδώ και καιρό να ενταχθώ και στο δημιουργικό κομμάτι ενός έντυπου μέσου. Πάνω από όλα χαίρομαι γιατί βρήκα στο πρόσωπο των νέων συνεργατών μου νέους φίλους.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone