Ο Εβρίτης επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Γερμανία και μας κάνει υπερήφανους

Ένας Εβρίτης επιχειρηματίας διαπρέπει στη Γερμανία; Κι όμως. Πρόκειται για τον κ. Απόστολο Κελεμίδη με καταγωγή από τα Πετρωτά Τριγώνου Έβρου

που είναι η ψυχή της γνωστής και καθόλα επιτυχημένης εταιρίας Green Cola. Με το βλέμμα στραμμένο στο πώς θα παραμείνει ανταγωνιστική και θα εξελίσσεται διαρκώς, βελτιώνοντας την ήδη ισχυρή θέση της στη γερμανική αγορά, η εταιρία Getränke Kelemidis GmbH & Co αποτελεί ήδη έναν από τους πιο ισχυρούς στρατηγικούς “παίκτες” στον τομέα της διακίνησης και εμπορίου ποτών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Η εταιρία-πρότυπο αντανακλά τη φιλοσοφία των ανθρώπων που “έχτισαν” την επιτυχία της, του 50χρονου σήμερα Απόστολου Κελεμίδη και της αδελφής του Δρ. Κούλας Κελεμίδου, που την παρέλαβαν από τον πατέρα τους, αλλά έκτοτε πραγματικά την… απογείωσαν.

Με ψυχή… ελληνική, με μέθοδο και επιμονή γερμανική, αλλά κυρίως με τον… αέρα του ανθρώπου που έχει βασιστεί στις δυνάμεις του, ο Απόστολος Κελεμίδης εξηγεί ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς τις σωστές βάσεις, αλλά και χωρίς συνεχή προσπάθεια για βελτίωση.

Έχοντας ένα δίκτυο 200 και πλέον πελατών – εμπόρων και επιχειρηματιών, αλλά και ένα αξιοζήλευτο, ραγδαία αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα (www.kelemidis.de) που απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, η Getränke Kelemidis GmbH & Co, με έδρα τη Στουτγάρδη, αποτελεί ήδη περιζήτητο συνεργάτη των εμπόρων που θέλουν να προμηθευτούν ποτά για το μαγαζί, το εστιατόριοκαι την επιχείρησή τους. Η εταιρία αποτελεί, όμως, παράλληλα και παράδειγμα προς μίμηση για πάρα πολλούς, Έλληνες αλλά και ξένους επιχειρηματίες, που αναζητούν τον τρόπο να υλοποιήσουν το όνειρό τους.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι η Getränke Kelemidis GmbH & Co είναι η αποκλειστική εταιρία εμφιάλωσης της Green Cola, στο κομμάτι του γυάλινου μπουκαλιού στη Γερμανία.

Τι είναι αυτό που κάνει την Getränke Kelemidis GmbH & Co πρωτοπόρο;

   Ποικιλία προϊόντων/ αφθονία επιλογών: Κατά 99% η εταιρία διακινεί γερμανικά προϊόντα. Στον κατάλογό της θα βρει κανείς περισσότερα από 400 είδη μπύρας, αλλά και αναψυκτικά, ανθρακούχα νερά, αλκοόλ.

   Συνεργασία και με ελληνικές εταιρίες: Τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει ένα επιτυχημένο “άνοιγμα” και στη διακίνηση ελληνικών προϊόντων, μέσα από αποκλειστικές συνεργασίες με επιτυχημένες εταιρίες της ελληνικής αγοράς όπως το ΣΕΛΙ και η GREEN COLA, που κατακτά με σταθερά βήματα και το καταναλωτικό κοινό της Γερμανίας.

   Δίκτυο εκατοντάδων λιανεμπόρων αλλά και ιδιοκτητών παμπ, εστιατορίων, καφέ οι οποίοι εδώ και χρόνια εμπιστεύονται την εταιρία Κελεμίδη.

   Διαρκής προσπάθεια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της: Η μεγάλη “οικογένεια” των πελατών της Getränke Kelemidis GmbH & Co διευρύνεται συνεχώς, αφού ο κ. Κελεμίδης αναζητά διαρκώς τρόπους για να τους διευκολύνει. Σε λίγο καιρό, για παράδειγμα, ξεκινά η εφαρμογή (app) που θα επιτρέπει και στους εμπόρους πελάτες της εταιρίας να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά την παραγγελία τους, χωρίς να χάνουν καθόλου χρόνο.

   Αποκλειστικότητα: Ο επαγγελματισμός και η άρτια οργάνωσή της, έχει επιτρέψει στην Getränke Kelemidis GmbH & Co να διακινεί κατ’ αποκλειστικότητα τα προϊόντα μεγάλων εταιριών, καθιστώντας την στρατηγικό “παίκτη” στον τομέα του εμπορίου ποτών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

   Εξαιρετικά δυναμική παρουσία στο λιανικό εμπόριο με το e-shop (www.kelemidis.de) που εξυπηρετεί σήμερα χιλιάδες πελάτες. “Η λειτουργία του e-shop πριν από 4 με 5 χρόνια, πραγματικά έβαλε την εταιρία στη λιανική με τον καλύτερο τρόπο. Προσφορές, ποικιλία, αμεσότητα στην επικοινωνία, την παραγγελία, αλλά και στην παράδοση των προϊόντων έφερε γρήγορα την εταιρία στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών”, λέει ο κ.Κελεμίδης. Το e-shop εντυπωσιάζει με την ευκολία στον τρόπο παραγγελίας αλλά και με την ποικιλία σε προϊόντα και δελεαστικές προσφορές.

Για τον πατέρα του κ. Κελεμίδη, τον Αθανάσιο Κελεμίδη, που το 1967 ξεκίνησε την εταιρία με 700 μάρκα που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τότε, δουλεύοντας υπάλληλος, το να φτάσει η Getränke Kelemidis GmbH & Co στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, είναι κάτι που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες του.

Από τότε που με ένα φορτηγάκι παρέδιδε μόνος μπύρες και αναψυκτικά, μέχρι σήμερα που η εταιρία έφτασε να μετρά δεκάδες άτομα προσωπικό (Έλληνες, ως επί το πλείστον) και χιλιάδες πελάτες, άλλαξαν πολλά.

Για τον Απόστολο Κελεμίδη, όμως, που από το 2001 παρέλαβε και επισήμως το “τιμόνι” της εταιρίας, αυτό που δεν άλλαξε είναι η πίστη και η προσήλωση στις χριστιανικές αξίες και τα ιδανικά. Σσε αρχές, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα των ευκαιριών, που επιτρέπει σε όλους, ανεξαρτήτως χρώματος, γλώσσας ή θρησκείας, να προοδεύουν, να δημιουργούν και να αναπτύσσονται με σκληρή δουλειά και προσπάθεια.

Πηγή: allesgr.de

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone