Ο ιδιοκτήτης ενός από τα καλύτερα ανθοπωλεία της Αλεξανδρούπολης μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο των λουλουδιών

Από την Άννα Φυλλαρίδου

Είναι νέος, δραστήριος και καλλιτέχνης. Ανέλαβε την επιχείρηση από τον πατέρα του εδώ και 3 χρόνια και έχει φέρει άλλη πνοή στο χώρο του ανθοστολισμού

στην Αλεξανδρούπολη. Το ΤHEA magazine συνάντησε τον Νίκο Κουμπή στην οδό 28ης Οκτωβρίου 2 εκεί ακριβώς που βρίσκεται το ανθοπωλείο του, το «Μπουκέτο». Εκεί, ανάμεσα σε χρώματα και μεθυστικές μυρωδιές ο Νίκος μας ξενάγησε στο μαγικό κόσμο των λουλουδιών.

Νίκο, είσαι ένας νέος επιχειρηματίας, ανέλαβες το ανθοπωλείο από τον πατέρα σου πριν από 3 χρόνια. Ήταν η αγάπη για το λουλούδι που σε οδήγησε σε αυτήν την απόφαση;
Ακριβώς, μου δόθηκε από μικρή ηλικία η δυνατότητα να ασχοληθώ με τα λουλούδια, και είμαι ευγνώμων στον πατέρα μου. Καθημερινά προσπαθώ να μεταδώσω στον κόσμο αυτή την αγάπη για τα λουλούδια. Είμαι μέσα σ΄αυτόν τον χώρο από μικρός και πλέον πιστεύω ότι έχει γίνει τρόπος ζωής.


Ποια είναι η ιστορία του ανθοπωλείου «Το Μπουκέτο»;
Το Ανθοπωλείο «Το Μπουκέτο» είναι σταθμός ζωής για την οικογένειά μας από το 1985, όταν το ξεκίνησε ο πατέρας μου.
Οι αναμνήσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι άνθρωποι χαρούμενοι να παίρνουν μερικά λουλούδια για το σπίτι ή για δώρο και να φεύγουν  χαμογελαστοί. Έτσι χαμογελαστό θυμάμαι και τον πατέρα μου όταν δημιουργούσε ένα μπουκέτο ή μια σύνθεση  με  λουλούδια.  Μετά από μερικά χρόνια κατάλαβα ότι είναι πολύ σημαντικό να βάζεις το λιθαράκι σου για να εκφράζει κάποιος άνθρωπος τα συναισθήματά του. Η ιστορία του καταστήματός μας είναι  ο κόσμος που το επισκέπτεται. Δεν σου κρύβω ότι παίρνω δύναμη όταν πελάτες μου λένε «έρχομαι σε εσάς 30 χρόνια».
Είναι δύσκολο να συνεχίσεις ένα ανθοπωλείο ως δεύτερη γενιά, οπότε βάζω τα δυνατά μου και ελπίζω να είναι ευχαριστημένος ο κόσμος που επισκέπτεται την επιχείρησή  μας.


Γιατί πιστεύεις ότι σας προτιμούν οι πελάτες; Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τα άλλα ανθοπωλεία και ιδιαίτερα στο χώρο του γάμου;
Ο κόσμος πιστεύω  μας προτιμάει για τις καλές τιμές μας, την ποιότητα, τα φρέσκα λουλούδια και για  το αποτέλεσμα που βλέπει και για αυτό και επιλέγει να έρθει ξανά. Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι που έρχονται σε εμάς ασχέτως το τι ποσό διαθέτουν θέλω να φεύγουν ευχαριστημένοι. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να  ευχαριστήσω τον κόσμο που καθημερινά μας στηρίζει. Όσον αφορά, το κομμάτι του γάμου, στο ανθοπωλείο μας προσπαθούμε να δημιουργούμε κάτι το διαφορετικό, συνθέσεις και νυφικά μπουκέτα σε τιμές αντάξιες της εποχής που ζούμε.


Ένα από τα σημαντικότερα «κομμάτια» σε ένα γάμο είναι ο ανθοστολισμός. Πώς καθοδηγείς το ζευγάρι να επιλέξει τον ανθοστολισμό που ταιριάζει στον δικό του γάμο;
Ο ανθοστολισμός σε κάθε γάμο είναι διαφορετικός και τον πρώτο λόγο τον έχει το ζευγάρι. Σίγουρα τα ζευγάρια θέλουν το καλύτερο για τον γάμο τους, ανθοσυνθέσεις με ωραίους συνδυασμούς και ξεχωριστό αποτέλεσμα. Προσπαθώ καθημερινά να μαθαίνω, και με εντυπωσιάζει όταν τα ζευγάρια ξέρουν τι θέλουν, δεν είναι εύκολο!  Έχω φτιάξει για το 2017 κάποια νέα concept σε πραγματικά χαμηλές  τιμές και με αρκετά λουλούδια, που είναι το βασικό ζητούμενο σήμερα. Προσπαθούμε να έχουμε συνέπεια και ποιότητα στην δουλειά μας. Τα ζευγάρια βλέποντας κάποιες δουλειές μας και συζητώντας μαζί μας διαλέγουν τον ανθοστολισμό που επιθυμούν. Στόχος μου είναι να επικοινωνήσω μαζί τους και να καταλάβω όσο το δυνατόν καλύτερα τι ακριβώς θέλουν και έτσι να τους προτείνω τον κατάλληλο ανθοστολισμό για αυτούς.


Λαμβάνεις μέρος συνεχώς σε σεμινάρια πάνω στους ανθοστολισμούς. Ποιες θα είναι οι τάσεις στους γάμους για το 2017;
Παρακολουθώ από μικρή ηλικία σεμινάρια, από το 2005 και τα τελευταία χρόνια από τότε δηλαδή που ανέλαβα «Το Μπουκέτο» συμμετέχω πιο ενεργά σε αυτά αφού είναι η δουλειά μου.
Θεωρώ ότι η τεχνογνωσία στα λουλούδια είναι βασικό κομμάτι της δουλειάς μας.
Το μόνο που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι ότι στις νέες τάσεις του ΄17 θα υπάρχει το στοιχείο του ξύλου μέσα στις ανθοδεσίες.

 

28ης Οκτωβρίου 2 Ι Αλεξανδρούπολη I Τηλ.: 25510 33172 I facebook

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone