Κέλλυ Πλακογιάννη: Η hair artist της Αλεξανδρούπολης μιλά για τα μέτρα προστασίας

Από την Βανέσα Ζυγερίδου / Φωτογραφία: Τόνυ Μαργαρίτης

Η Κέλλυ Πλακογιάννη, αν και αποφοίτησε από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου

Μακεδονίας, δεν επιδίωξε να ασκήσει ποτέ το συγκεκριμένο αντικείμενο, διότι αποφάσισε να στραφεί στην κομμωτική. Η ίδια κατάφερε να κάνει επάγγελμα το χόμπι της και αφορμή γι’ αυτήν την επιλογή αποτέλεσε σε σημαντικό βαθμό το πρότυπο της μητέρας που ήταν και η ίδια κομμώτρια. Στο Λονδίνο εξειδικεύτηκε στο Sassoon Haircut και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάριο για το Master Colorist που της έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και προσμίξεις με στόχο να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του κάθε πελάτη. Μάλιστα, στο χώρο του κομμωτηρίου θα βρείτε και μοναδικής ποιότητας προϊόντα, τα οποία επιλέχθηκαν έπειτα από μεγάλη και χρονοβόρα έρευνα. Η Κέλλυ Πλακογιάννη στη συνέντευξη που ακολουθεί μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για τον τρόπο που θα πρέπει να επισκέπτεται κανείς το κομμωτήριο, για τα μέτρα προστασίας που ακολουθεί αλλά και για τις αλλαγές που συνέβησαν λόγω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης.

 plakogianni1

Τα κομμωτήρια, Κέλλυ, άνοιξαν και πάλι πριν περίπου ένα μήνα και παρατηρήθηκε από την αρχή ότι ο κόσμος επιθυμεί να τα επισκεφθεί. Ποια είναι τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, για τα οποία έχει μεριμνήσει η Κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων;

Είναι αλήθεια ότι ένα μήνα μετά το άνοιγμα των επιχειρήσεων μας, έχουμε προσαρμοστεί στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού και στη νέα κανονικότητα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, οφείλουμε να τηρούμε μέτρα τόσο για εμάς, όσο και για τους πελάτες μας. Πιο συγκεκριμένα, είναι απαραίτητη η απόσταση δυο μέτρων μεταξύ των σταθμών εργασίας, συνεπώς και μεταξύ  των πελατών. Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από την πλευρά των κομμωτών και για  τους πελάτες έχει γίνει ισχυρή σύσταση. Επίσης, είναι αυστηρή και γραπτή η τήρηση των ραντεβού.

plakogianni4

Τέλος, ο αριθμός των ατόμων στο κομμωτήριο καθορίζεται από τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω πως στο δικό μας χώρο μπορούμε να εξυπηρετούμε ταυτόχρονα έως και τέσσερις πελάτες.

 plakogianni5

Ανεξάρτητα από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, υπάρχουν διαδικασίες που ακολουθείς η ίδια στο χώρο εργασίας σου για τη μεγαλύτερη προστασία της υγείας του προσωπικού αλλά και των πελατών;

Πέρα από υποχρεωτικά μέτρα, υπάρχουν και δικές μας ενέργειες που καθιστούν ακόμα πιο ασφαλή την συνύπαρξη όλων μας μέσα  στο χώρο. Κάποιες από αυτές ήταν έτσι κι αλλιώς μέρος της καθημερινότητας μας, όπως το ότι οι πετσέτες και οι μπέρτες κουρέματος πλένονται καθημερινά στους 60 βαθμούς, ότι το μαγαζί καθαρίζεται και απολυμαίνεται καθημερινά, ότι τα εργαλεία μας (ψαλίδια, χτένες, βούρτσες, κλιπς) αποστειρώνονται αμέσως μετά τη χρήση τους.

Κάποια από τα νέα μέτρα που λαμβάνουμε είναι ότι θέσεις εργασίας αποστειρώνονται αμέσως μετά την αποχώρηση ενός πελάτη και πριν προσέλθει στο χώρο ο επόμενος. Επίσης, στην είσοδο του μαγαζιού διατίθεται  αντισηπτικό προς χρήση. Όσον αφορά το λούσιμο επιτρέπεται, όπως επίσης και το στέγνωμα με πιστολάκι, αρκεί βέβαια να αερίζεται επαρκώς ο χώρος κατά τη χρήση του. Η παρουσία περιοδικών και φυλλαδίων απαγορεύεται πλέον. Για την ασφάλεια των πελατών θα ήταν προτιμότερο να έχουν μαζί τους καφέ ή νερό, αν το επιθυμούν.

plakogianni3

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας των κομμωτηρίων μετά την άρση των μέτρων;

Η κυβέρνηση έχει διευρύνει το ωράριο εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 – 22:00 και το Σάββατο 07:00– 21:00. Όσον αφορά το δικό μας κομμωτήριο είμαστε στη διάθεσή σας Τρίτη με Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.  Το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 15:00.

plakogianni7

Δεδομένης της κατάστασης που δημιούργησε, όπως παρατηρείται, δυσκολίες στην οικονομία των καταστημάτων, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισες στη δική σου επιχείρηση; Εξακολουθούν να υπάρχουν ή λύθηκαν μετά την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων  στις 4 Μαΐου;

Ακόμα κι αν παραμείνει κλειστή μια επιχείρηση, ως γνωστόν υπάρχουν τρέχοντα έξοδα και χωρίς την ύπαρξη εσόδων. Ακόμα και με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης νομίζω πως οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες βγήκαν ζημιωμένοι την περίοδο της καραντίνας. Ωστόσο, θα έλεγα πως τα ωραία και περιποιημένα μαλλιά έλειψαν σε όλους αρκετά, οπότε με την άρση των μέτρων η προσέλευση του κόσμου ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Με την επαναλειτουργία, θα λέγαμε ότι επανήλθαμε στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Τα κουρέματα και οι βαφές παραμένουν το ίδιο απαραίτητα για τις γυναίκες. Ένα κομμάτι του κομμωτηρίου που είναι λίγο «θολό» είναι οι νύφες μας. Παρατηρήθηκε σε σημαντικό βαθμό ότι μεγάλο μέρος των πελατών μετακίνησε το γάμο ή τη βάφτιση, είτε αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, είτε ακόμα και για το 2021.

plakogianni6

 • Μάρκου Μπότσαρη 9, Αλεξανδρούπολη
 • 25510 21982
 • Τρίτη - Παρασκευή 9:00 - 14:00 & 17:00- 21:00
  Σάββατο 9:00 - 15:00
 • Facebook
 • Instagram

Links

          

Main Office

 • Main Office

   

 • Email

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Phone