Γνωρίστε τη φιλοσοφία της Ολιστικής Φροντίδας

Από την Αντωνίνα Σκοπίντσεβα

H Ολιστική - θεραπεία - Φροντίδα χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια να ασχολείται με τον άνθρωπο ως «'Ολον»,

δηλαδή να εξετάζει τα θέματα της υγείας του σε όλα τα επίπεδα -σωματικό, διανοητικό, συναισθηματικό, κοινωνικό, πνευματικό και εκείνο της σχέσης του με το περιβάλλον.

Μία προσωπική συνεδρία ολιστικού μασάζ είναι μοναδική και ποτέ δεν επαναλαμβάνεται δεύτερη φορά κι αυτό διότι ακόμη και ο ίδιος άνθρωπος δεν έχει τις ίδιες ανάγκες δύο διαφορετικές μέρες της ζωής του.

Η ψυχική γαλήνη που χαρίζει το μασάζ, μπορεί να προσφέρει στο άτομο την αποστασιοποίηση που χρειάζεται για να δει το πρόβλημά του καθαρότερα, ή απλώς από μια άλλη σκοπιά με κυριότερο σκοπό να θεραπεύσει πρωτίστως το αίτιο που δημιουργεί τη δυσλειτουργία στο σώμα και έπειτα να απαλύνει από χρόνιους πόνους.
Το ολιστικό μασάζ αποτελεί την πιο ευρεία και ευέλικτη προσέγγιση στον χώρο του μασάζ και αυτό διότι γίνεται σ' αυτό  ένα "πάντρεμα" τεχνικών ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος εκείνη τη στιγμή.

 

olistic care

 

Καμία από τις θεραπείες και τις τεχνικές δεν σκοπεύουν να αποτελέσουν υποκατάστατο των ιατρικών συμβουλών και της ιατρικής μέριμνας, καθώς κάθε πρόβλημα υγείας απαιτεί ιατρική συμβουλή.

Στην υπηρεσία της υγείας, καμία μέθοδος δεν αποκλείεται, αλλά οι δυνατότητες της κάθε μιας εξετάζονται προσεκτικά και αξιοποιούνται κατάλληλα. ΄Ετσι, η ολιστική θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιεί όλες τις διαθέσιμες ιατρικές προσεγγίσεις, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης.

Οι καλύτερες μέθοδοι θεραπείας ωστόσο είναι εκείνες που βοηθούν την ενέργεια να κινητοποιήσει τον εσωτερικό μηχανισμό θεραπείας.

Οι εναλλακτικές μέθοδοι ανιχνεύονται πολλές χιλιάδες πριν από την Ινδία και την Κίνα, όσο στην Αίγυπτο και την Ελλάδα. Στο διάλογό του περί Εγκράτειας ο Πλάτων περιγράφει τον Σωκράτη να διδάσκει ότι "δεν θα πρέπει να επιχειρεί κανείς να θεραπεύσει τα μάτια χωρίς το κεφάλι, ούτε το κεφάλι χωρίς το σώμα, ούτε λοιπόν να προσπαθεί να θεραπεύσει το σώμα χωρίς την ψυχή... γιατί το μέρος δεν μπορεί ποτέ να είναι καλά εάν το όλον δεν είναι καλά".

Κράτα το

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone