Κέντρο ποδολογίας Χρύσα Κεφαλά επειδή η υγεία και η ομορφιά των άκρων είναι σημαντική

Από την Σοφία Χύτου

Οι ποδολόγοι αντιμετωπίζουν εκτός από το αισθητικό κομμάτι των ποδιών μας, την υγιεινή τους αλλά και τα καθημερινά προβλήματα τα οποία προκύπτουν.

Είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε τακτικά ένα κέντρο ποδολογίας γιατί έτσι φροντίζουμε τα άκρα μας και μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τυχόν προβλήματα και παθήσεις των ποδιών.
Το Thea magazine συνάντησε την Πτυχιούχο Ποδολόγο Χρύσα Κεφαλά όπου αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρει ένα κέντρο ποδολογίας, αλλά και το πώς μπορεί κάποιος να ασκήσει το επάγγελμα του ποδολόγου.

 kefala1

Η ποδολογία είναι ένας  τομέας της παραϊατρικής που ασχολείται με τις παθήσεις των άκρων και όχι μόνο. Ποια είναι η διαφορά της ποδολογίας από το πεντικιούρ;
Οι ποδολόγοι εκτός από το αισθητικό κομμάτι του πεντικιούρ και μανικιούρ ασχολούνται με παθήσεις ποδιών όπως (διαβητικό πόδι,  θεραπείες  μυκητιάσεων,  καυτηριασμούς μυρμηγκιών,  αντιμετώπιση  ονυχοκρύπτωσης, κάλους και ότι αφορά το κάτω άκρο) θεραπευτικά και αισθητικά.  


Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζει η ποδολογία και ποιες λύσεις δίνει σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε σχέση με την υγιεινή των ποδιών τους;               
Οι ποδολόγοι αντιμετωπίζουν με 100% επιτυχία καθημερινά προβλήματα όπως είσφρυση όνυχος  σε όποια κατάσταση και αν είναι το νύχι ακόμη και όταν έχει κάνει οίδημα η φλεγμονή, χωρίς να αφαιρέσουμε το νύχι. Ανώδυνη αφαίρεση κάλων, σκληρύνσεων, σκασμένων πτερνών, μυκητιάσεις κακοσμίες ποδιών.

kefala2  kefala3


Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί κάποιος προκειμένου να αποκτήσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος του ποδολόγου;  
Εκτός από το πτυχίο ποδολογίας πρέπει να έχει κάνει πρακτική εξάσκηση, ένα εξάμηνο χειρουργική, ένα εξάμηνο ορθοπεδική και τέσσερα χρόνια προϋπηρεσία με ένσημα.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ένα κέντρο ποδολογίας και κάθε πότε πρέπει να επισκεπτόμαστε έναν ποδολόγο;
Στο κέντρο ποδολογίας, μπορούμε να εξετάσουμε, να διαγνώσουμε και να συστήσουμε την κατάλληλη θεραπεία για ασθένειες του κάτω άκρου. Επίσης μπορούμε να προσφέρουμε από ένα απλό κόψιμο νυχιών υποδεικνύοντας το σωστό τρόπο μέχρι ένα εξειδικευμένο μανικιούρ ή πεντικιούρ, καθώς και μια αποτρίχωση. Στο κέντρο ποδολογίας επίσης μπορεί κανείς να βρει εξειδικευμένα προϊόντα για τα κάτω και άνω άκρα. Η συχνότητα των επισκέψεων στο ποδολόγο ποικίλλει και εξαρτάται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος. Όταν δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και παθήσεις συνιστάτε επίσκεψη μια φορά το μήνα.

kefala4


Η υγεία και η ευεξία είναι σημαντική για τον άνθρωπο. Η υγεία των ποδιών μας πόσο επηρεάζει το υπόλοιπο σώμα μας;
Η υγεία των ποδιών μας είναι πολύ σημαντική για το σώμα μας. Αν για παράδειγμα έχουμε έναν κάλο ή μια σκλήρυνση και πονάμε, δεν πατάμε σωστά, αλλάζουμε το κέντρο βάρους μας και επιβαρύνουμε την μέση ή τα γόνατα μας, προκαλώντας σε αυτά μεγάλη ζημιά. Πολλές φορές οι ορθοπεδικοί μας στέλνουν κάποιους ασθενείς γιατί το πρόβλημα στη μέση ή στο γόνατο έχει δημιουργηθεί από ένα κάλο ή μια σκλήρυνση.

kefala5


Ποιες είναι οι συμβουλές που θα θέλατε να δώσετε στους αναγνώστες μας για να έχουν όμορφα, περιποιημένα και υγιή πόδια;
Τα πόδια μας είναι τα πιο σημαντικά μέλη του σώματός μας. Αυτά μας κρατούν στη δουλειά, μας πηγαίνουν στη βόλτα μας, στη διασκέδασή μας, στις δραστηριότητες μας, κ.α. Συνεπώς οφείλουμε να δώσουμε σε αυτά την ανάλογη φροντίδα... Ένα σωστό κόψιμο νυχιών, ένας καλός καθαρισμός και μια καλή ενυδάτωση μπορούν να μας προσφέρουν υγιή, περιποιημένα και όμορφα πόδια. Μια επίσκεψη σε ένα ποδολόγο είναι αναζωογονητική, μας χαρίζει ενέργεια, ευεξία, υγιεινή και είναι προσιτή σε όλους μας.

Λ. Δημοκρατίας 369, Αλεξανδρούπολη
 25510 34026
      Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone