Χαμόγελο, το πινέλο που χρωματίζει θετικά την ψυχή σου

Από τη Σμαρώ Νότου

Ένας κόμπος στο λαιμό και η κρύα ανατριχίλα της παγωμένης ησυχίας, είναι τα σημάδια για να καταλάβω ότι είμαι πάλι εδώ. Εγκλωβισμένη, σε συνεχόμενα αρνητικά μοτίβο, που εξουσιάζουν το μυαλό και τη σκέψη μου.

Ξέρω πως κι εσύ το ‘χεις νιώσει.

Έχεις σίγουρα βρεθεί πολλάκις χτυπημένος από τα φλεγόμενα βέλη της άρνησης. Μόνος να μεγενθύνεις μέσα σου άγχη, φοβίες, ανασφάλειες και να ξεχνάς. Να ξεχνάς το φως, τη ζωή, το χαμόγελό σου.

Αλήθεια…. Υπάρχει κάποιος, που να διαφωνεί πως ένα χαμόγελο μπορεί και τα αλλάζει όλα; Ένα μόνο. Ένα χαμόγελο, παράθυρο ψυχής, μπορεί και διώχνει τις μαύρες σκέψεις, εξαφανίζει τη σκοτεινιά που κατακάθεται μέσα μας και ξεχειλίζει το είναι μας με αισιοδοξία και θετική αύρα. Ένα απλό χαμόγελο, το πινέλο, που βάφει με χρώματα σκέψεις, συναισθήματα, αποφάσεις. Κράτα το. Χάρισέ το σε σένα πρώτα…

Χαμογέλα…!!! Πάρε βαθιά ανάσα. Μη βιάζεσαι. Δώρισε στον εαυτό σου ένα διάλειμμα. Κλείσε το κινητό, κοίτα γύρω σου κι άφησε τις αισθήσεις να κυριευτούν από εικόνες. Χαμογέλα…!!! Είναι μικρή η ζωή. Άδειασε τους φόβους σου στα βράχια κι ας τους εκεί, να τους ξεβράσει η θάλασσα. Χαμογέλα…!!! Ακολούθησε το νοτισμένο αέρα, συμφιλιώσου με τις επιλογές σου και ονειροπόλησε. Επέτρεψε στ’ αστέρια να συνωμοτήσουν με το σύμπαν για σένα και ελευθερώσου. Χαμογέλα και αφέσου. Αφέσου σε όλα όσα δε μπόρεσες, δεν ήθελες ή φοβόσουν να αφεθείς. Κλείσε τις δυσκολίες σε παρενθέσεις και πες ΝΑΙ….

ΝΑΙ στη μαγεία, ΝΑΙ στο όνειρο, ΝΑΙ στην αγάπη, ΝΑΙ στο άγνωστο, ΝΑΙ στην πρόκληση, ΝΑΙ στον εαυτό σου, ΝΑΙ στη ζωή…

ΝΑΙ…. , Χαμογέλα ως αφετηρία και ως τέρμα…!!!!

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone