Τυροκομικά-Ελαιόλαδο Παπανικολάου: Ξεχωριστά, μοναδικής ποιότητας προϊόντα από τη Σαμοθράκη

Η οικογενειακή επιχείρηση «Παπανικολάου» δραστηριοποιείται στη Σαμοθράκη. Στο εξοπλισμένο τυροκομείο του Παναγιώτη

Παπανικολάου παρασκευάζονται τυροκομικά προϊόντα, φρέσκο γάλα και γαλακτοκομικά είδη. Ο ιδιοκτήτης σπούδασε oικονομικά στη Θεσσαλονίκη το 2000 και έπειτα αποφάσισε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να ζήσει  και να εκσυγχρονίσει τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Εκτός όμως από αυτό πήρε τις κατάλληλες πιστοποιήσεις και μαθήτευσε δίπλα σε έμπειρους Σαρακατσάνους και Γιαννώτες τυροκόμους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το τυροκομείο ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 1953. Ο παππούς Παπανικολάου έφτιαχνε περισσότερο φέτα και ξηρά τυριά. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα θα αναλάβουν την οικογενειακή επιχείρηση ο γιος και ο εγγονός. Πλέον, το τυροκομείο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει από γραβιέρα και μυζήθρα μέχρι φέτα, κασέρι, βολακοτύρι με δυόσμο, ανθότυρο, μελίχωρο αλλά και κασκαβάλι, το οποίο είναι σαρακατσάνικης προέλευσης και ζυμώνεται αποκλειστικά στο χέρι.  Όλα τα τυριά παράγονται αποκλειστικά και μόνο από αιγοπρόβειο γάλα του νησιού. Εκτός όμως από τα τυριά, η οικογένεια Παπανικολάου παράγει το δικό της λάδι, με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, ελιές αλλά και θεραπευτικά σαπούνια με βότανα.

Οι μοναδικής γεύσης τυροκομικές δημιουργίες του ταξιδεύουν και έξω από τα όρια του νησιού με κατάστημα  λιανικής στην Αλεξανδρούπολη στην οδό Δικαστηρίων 20. Το καλαίσθητο “Miran” υποδέχεται καθημερινά τους πελάτες του στην οδό Ευρυπίδου 45 στην Αθήνα ανεβάζοντας τον πήχη της απόλαυσης και στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Μάλιστα, αν βρεθείτε στη Σαμοθράκη σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το τυροκομείο "Παπανικολάου". Κι αν η επίσκεψή σας πραγματοποιηθεί τους εαρινούς και τους θερινούς μήνες θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα φρέσκο δροσερό παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι, από γάλα αποκλειστικά… σαμοθρακίτικο.

Δικαστηρίων 20 / Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 25510 33951 / Κιν.: 6974776827

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone