Η πρόταση του Φώτη Μανούση για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια έργα τέχνης στη Σαμοθράκη

Είναι γνωστή η αγάπη του κ. Φώτη Μανούση για την Σαμοθράκη και πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή του για τα κτήρια έργα

τέχνης που εγκαταλείπονται στο νησί του Αιόλου. Δείτε τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

 

winline baner

 

«Κτήρια απαράμιλλης Αρχιτεκτονικής ειναι διάσπαρτα σε όλη την Σαμοθρακη. Η λαξευμένη απο χέρια Σαμοθρακιτων πέτρα που χρησιμοποιήθηκε, άριστη. Αλλά και ο τρόπος αρμολόγησης μοναδικός. Αυτά τα μνημεία "Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς" ρημάζουν στον χρόνο..
Η ευθύνη που βαρύνει αποκλειστικά την Δημοτική Αρχή τεράστια. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ ατέλειωτα ειδικά για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η κυβέρνηση αρωγός σε ανάλογες δράσεις σε όλη την Ελλάδα κατάφερε να καταστησει πρώτη την χώρα μας σε απορροφητικότητα κονδυλίων απο την Ευρώπη. Και όμως εδώ στην Σαμοθράκη το μόνο που απασχολεί την Δημοτική αρχή ειναι η "Λογιστική" διαχείρηση των θεμάτων.
Και για να μην κατηγορηθώ για ακόμη μια φορά οτι αντί πολιτεύομαι την Δημοτική Αρχή προτεινω.
Να συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου επιτροπή στην οποία θα προεδρεύω και στην οποία θα συμμετέχουν επιστήμονες που θα προτεινω καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Έργο της επιτροπής θα ειναι η σημερινή καταγραφή όλων των κτηρίων που παρουσιάζουν Αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, η έκδοση βιβλίου με φωτογραφίες και οτι άλλο ιστορικό υλικο υπάρχει σχετικό με αυτά, και τέλος η υπόδειξη πιθανών χορηγών για την ανάδειξη αυτών των μνημείων, πέραν των κοινοτικών προγραμματων. Ειναι αυτονόητο οτι τα μέλη της επιτροπής δεν θα λάβουν καμμία οικονομική αμοιβή, και τα έξοδα που θα απαιτηθούν -φωτογραφήσεις , εκδόσεις κλπ- θα καλυφθούν απο χορηγίες.»

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone