Αλεξανδρούπολη κάνε NEVMA

Από τη Σοφία Χύτου

Η ψηφιακή τεχνολογία έχει γίνει πια απαραίτητη στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων μεγάλων αλλά και μικρών. Σε αυτό έχει

συμβάλλει σίγουρα η αλματώδης αύξηση της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων. Σίγουρα αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω δύο δεκαετίες δεν ξέρω αν μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι θα έβγαζε φωτογραφία σε ένα μέρος στο οποίο δεν έχει φυσική παρουσία. Πολλά χρόνια αργότερα η ψηφιακή τεχνολογία μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Φυσικά εδώ και λίγο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης από τη καινοτόμα τεχνολογία NEVMA οι ψηφιακές οθόνες. Μικροί και μεγάλοι με αφορμή τη δημιουργία του πρώτου ανοιχτού κέντρου της χώρας (Open Mall) έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτή την ψηφιακή οθόνη όπου θα έρθει κα μια δεύτερη το επόμενο διάστημα.

Το THEA magazine συνάντησε τον Στάθη Γρηγοριάδη και συζήτησε μαζί του για την ψηφιακή τεχνολογία αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει το πρώτο info kiosk ψηφιακού περιεχομένου στην Αλεξανδρούπολη.

 

Με την έναρξη του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αλεξανδρούπολης (Open Mall Αλεξανδρούπολης) ξεκίνησε να λειτουργεί και η καινοτόμα τεχνολογία NEVMA®. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής;

Η τεχνολογία NEVMA® (Natural Environment for Virtual Movement Applications) αποτελεί ένα οικοσύστημα από μια ομάδα επιστημόνων στην Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ. Τα βασικά χαρακτηριστικά των εφαρμογών είναι η παρουσίαση πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο, χαρτών, QR Code και κάθε είδους ψηφιακά στοιχεία μέσα από ένα γνώριμο περιβάλλον όπως στα έξυπνα τηλέφωνα ή τα σύγχρονα λειτουργικά (Windows). Οι εφαρμογές NEVMA® χρησιμοποιούν την φυσική κίνηση του χρήστη και το σώμα του για να αλληλεπιδράσουν. Η χρήση του σώματός μας ως «χειριστήριο» προσφέρει μια νέα ανεπανάληπτη εμπειρία που εκτός από φυσική, είναι εύκολη και διασκεδαστική.

 

Πότε ξεκίνησε το NEVMA® και ποιες είναι οι επιπλέον δυνατότητες που μπορεί να δώσει σε χώρους όπως η εκπαίδευση, η υγεία, το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα;

Η ομάδα μας ξεκίνησε να αναπτύσσει κώδικα από τις αρχές του 2011 συμμετέχοντας ως συνεργάτες σε ένα πρόγραμμα υιοθέτησης της τεχνολογίας Kinect® της Microsoft® (TAP: Technology Adoption Program). Δημιουργήσαμε με ιδίους πόρους και χωρίς κάποιου είδους επιδότηση, αρκετές πρωτότυπες εφαρμογές και χρήση της τεχνολογίας σε τομείς όπως η εκπαίδευση (π.χ. εκπαιδευτικά παιχνίδια), η υγεία (παρουσίαση 3D περιεχομένου κατά την διάρκεια πραγματικού χειρουργείου για την υποστήριξη του ιατρού), το εμπόριο (ψηφιακή βιτρίνα, διαδραστικά ράφια) κλπ. Κάθε εφαρμογή ενίσχυσε το ερευνητικό ενδιαφέρον και την εμπειρία της ομάδας μας.

 

Οι ψηφιακές οθόνες είναι ικανές να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα σε καταστήματα ή εμπορικές επιχειρήσεις στον τομέα του marketing;

Οι τεχνολογίες αλληλεπίδρασης και οι ψηφιακές οθόνες αποτελούν το μέλλον στην προβολή και το marketing. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πρωτοπόρες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας (Microsoft®, Intel®, Google®, Amazon®) επενδύουν και παρουσιάζουν συνεχώς νέα εργαλεία & εντυπωσιακά προϊόντα διάδρασης του ψηφιακού κόσμου με αφή, κίνηση, φωνή κλπ. Η αμεσότητα που προσφέρει το NEVMA® μεταξύ χρήστη και ψηφιακών στοιχείων, μεταμορφώνει ριζικά την προβολή και τη διαφήμιση και εξασφαλίζει παρουσίαση :

- Επιλεγόμενη, ο χρήστης επιλέγει το περιεχόμενο

- Στοχευμένη, τα δεδομένα εμφανίζονται σύμφωνα με κριτήρια π.χ. με το φύλο,

- Μετρήσιμη, κάθε προβολή και εμφάνιση του περιεχόμενο μετριέται και

- Αποτελεσματική, οι μετρήσεις επεξεργάζονται στατιστικά & οδηγούν το marketing.

 

Η καινοτόμα τεχνολογία NEVMA® φαίνεται πως έχει κατακτήσει όλες τις ηλικίες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μιας και αρκετοί σπεύδουν στο info kiosk που έχει δημιουργηθεί. Τα δικά σας στατιστικά στοιχεία τι φανερώνουν;

Η πρωτοπορία ξεκινάει από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και την πρωτοβουλία του προέδρου κ. Κώστα Χατζημιχαήλ που υιοθέτησαν την τεχνολογία στο πρώτο Ανοιχτό Κέντρου Εμπορίου της χώρας (Open Mall). Τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχει καθημερινή κίνηση και χρήση της τεχνολογίας από όλες τις ηλικίες. Μεγαλύτερη συμμετοχή έχουν οι νεότερες ηλικίες που έχουν ενθουσιαστεί με την δυνατότητα NEVMA® Selfie. Με φόντο ένα αξιοθέατο της περιοχής μας πολλοί επισκέπτες, αγκαλιασμένα ζευγάρια, παρέες φοιτητών, παππούδες με εγγόνια κ.α. φωτογραφίζονται και δημοσιεύουν στα Social Media.

 

Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός σας για το μέλλον όσον αφορά την τεχνολογία φυσικής κίνησης; Θα προσθέσετε και άλλα προγράμματα στις οθόνες που υπάρχουν στο info kiosk;

Μας ενδιαφέρει να βελτιώνουμε και να ανανεώνουμε το ψηφιακό περιεχόμενο συνεχώς. Στις εφαρμογές για το Open Mall υπάρχει χάρτης με τα καταστήματα σε κατηγορίες, χρήσιμα για τα μέσα μεταφοράς, εφαρμογή καιρού, βιτρίνες των καταστημάτων και προσφορές, αλλαγή γλώσσας, τουριστικές πληροφορίες. Σύντομα θα προστεθούν περισσότερα καταστήματα, περισσότερο πολύγλωσσο περιεχόμενο και νέες εφαρμογές (κυνήγι θησαυρού, δημοσκοπήσεις, βίντεο κ.α.).

 

Θα υπάρξουν άμεσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και άλλα info kiosk σε σημεία της πόλης;

Αυτές τις ημέρες ενεργοποιείται ένα ακόμη NEVMA® στην πλατεία του φάρου και πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μας θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και σε πολλά ακόμη σημεία σε όλη την Ελλάδα. Το NEVMA® μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους βιτρίνα (π.χ. εμπορικό, μεσιτικά, ταξιδιωτικά, φαρμακείο), σε ξενοδοχεία, μουσεία, εμπορικά κέντρα κ.ο.κ. Ευελπιστούμε το επόμενο χρονικό διάστημα να καταφέρουμε εγκαταστάσεις στην παγκόσμια αγορά του Digital Signage.

 

Διαδικτυακά που μπορούμε να αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες για την τεχνολογία NEVMA;

Στα κοινωνικά δίκτυα ανεβαίνει το ψηφιακό υλικό στο facebook.com/NEVMA.AXD και @NevmaAXD στο Twitter εκεί θα βρείτε όλες τις φωτογραφίες των χρηστών. Στο δικτυακό τόπο της Alpha   www.alpha.com.gr   και σύντομα στον δικτυακό τόπο του προϊόντος μας www.nevma.net.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone