Το cafe εστιατόριο «La Petite Cantine Project» παρέχει εργασία σε άτομα με αναπηρίες

Από τη Δήμητρα Νάκου

Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου εργάζονται άτομα με αναπηρίες ξεκίνησε να λειτουργεί στην πόλη του Βόλου.

Ο εμπνευστής της ιδέας, Διονύσιος-Νεκτάριος Δαλούκας, μαζί με την ομάδα του, υλοποίησαν στις 26 Ιουλίου το project του La petite cantine.


Το καφέ-εστιατόριο παρέχει εργασία σε άτομα με αναπηρίες και διαθέτει πλήρη πρόσβαση στους πελάτες του. Υπάρχει η δυνατότητα για οπτικοακουστικές παραγγελίες, διατίθενται κατάλογοι σε κώδικα Braille, υπάρχει ειδική σήμανση για τους πελάτες με προβλήματα όρασης, τόσο στην είσοδο όσο και στις τουαλέτες, καθώς και έχουν κατασκευαστεί ράμπες.
Στο La petite cantine εργάζονται αυτή τη στιγμή 14 άτομα με διάφορες μορφές αναπηρίας και είναι έτοιμα να σας προσφέρουν καφέ, ποτό και φαγητό από το πρωί έως αργά το βράδυ. Ένα μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατίθεται σε δωρεές σε ιδρύματα και οργανισμούς που έχουν ανάγκη.
Η Κοινωνική Συνεταιριστική αυτή Επιχείρηση αποτελείται από τον εμπνευστή της ιδέας και πρόεδρο, Διονύσιο - Νεκτάριο Δαλούκα, την αντιπρόεδρο Φαίδρα Παπαναστασίου, τη γραμματέα Άρτεμη Κεχαγιά, την ταμία Τιμόκλεια Γαλανού και τα τακτικά μέλη Χρυσάνθη Μουταφίδου, Ελένη Δαλούκα και Ναταλία - Ελένη Βαλαμουτοπούλου.
«Το La petite Cantine Project δεν είναι ένα ακόμη καφέ ή ένας χώρος εστίασης. Είναι ένας φάρος αισιοδοξίας, ένας φάρος που παρέχει τη δυνατότητα ισότιμης ένταξης στην κοινωνία ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, διαθέτει όλες τις υποδομές για τη φιλοξενία ατόμων με αναπηρίες ενώ παράλληλα προσφέρει εργασία κατά προτεραιότητα σε άτομα με αναπηρίες.»

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone