Καλημέρα Αλεξανδρούπολη - Όταν το δικαίωμα των λίγων επιβάλλεται κατά πάντων

Από τον Ηλία Αραβίδη

Ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη τουριστική περίοδο για την πόλη μας,

οι κάθε λογής εκδηλώσεις που οργανώνονται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, προσπαθούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των τουριστών και των δημοτών στοχεύοντας στη δημιουργία ενός υψηλού τουριστικού προφίλ και φυσικά, στην αποκόμιση εσόδων.

Μουσικές κατά βάση, αλλά και θεατρικές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζονται στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη και στο Κηποθέατρο της Αλεξανδρούπολης. Πλήθος κόσμου συρρέει για να απολαύσει κάποιες στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας πληρώνοντας, μάλιστα, ένα διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο.

Φράση κλειδί: Ένα διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο. Έχοντας κατά νου πως ο τουρίστας αγοράζει το δικαίωμα στην ψυχαγωγία του και συνεισφέρει με τον οβολό του στην βελτίωση των οικονομικών του Δήμου, θεωρείται αυτονόητη η θωπεία της οποιασδήποτε υπερβολής και καταπάτησης του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Στον βωμό του κέρδους καταστρατηγούνται ευθέως τα δικαιώματα των υπολοίπων συμπολιτών μας, που τυγχάνουν άρρωστοι, έχουν μικρά παιδιά ή απλά, δεν θέλουν να συμμετέχουν στη λαϊκή φιέστα, καθώς πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς.

Εννοείται πως η γραμμή διάκρισης του δικαίου στην παραπάνω περίπτωση δεν διακρίνεται εύκολα και ούτε κάποιος μπορεί να τη χαράξει με ευκολία. Αυτό, όμως, που είναι αδιανόητο είναι τα ΜΜΕ να προκαταλαμβάνουν την άποψη του κόσμου, προσπαθώντας να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη εκφέροντας διχαστικό και υβριστικό λόγο. Τα ΜΜΕ οφείλουν να κρατούν ένα ποιοτικό επίπεδο και να προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στα διαφορετικά κίνητρα και τις ποικίλες νοοτροπίες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.

Η αφ’ υψηλού στάση διανθισμένη με δόσεις λαϊκισμού, μπορεί να συντείνει στη δημιουργία εντυπώσεων και την προσέλκυση αναγνωστών, μακροπρόθεσμα, όμως, αποφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Τραγικοί, λοιπόν, δεν είναι οι Αλεξανδρουπολίτες που δεν συμφωνούν με τα «πολιτιστικά» δρώμενα, τραγική είναι η ναρκοθέτηση της αμοιβαία επωφελούμενης σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους τοπικούς επιχειρηματίες και τους πελάτες τους.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταϊζει.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone