Η έκθεση «Μικροσκοπικά ταξίδια» στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης

Μια πρωτότυπη έκθεση μικροσκοπικής εικόνας σε καμβά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι επιβάτες του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

(ΚΑΑΛΔ), αλλά και το κοινό της Θράκης, από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 έως την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022.

Ο ΚΑΑΛΔ φιλοξενεί στους χώρους του το έργο της κας Λαμπροπούλου Μαρίας, Καθηγήτριας Ιστολογίας – Εμβρυολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), η οποία έχει καταφέρει να μετουσιώσει την Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη. Ως Παθολογοανατόμος, έχοντας διαγνωστικό εργαλείο το μικροσκόπιο, διαπιστώνει καθημερινά, ότι τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και όχι μόνο, δημιουργούν τυχαία σχήματα και παραστάσεις, που παραπέμπουν σε πίνακες ζωγραφικής.

Όσοι ταξιδέψουν μέσω του ΚΑΑΛΔ, αλλά και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης, θα έχουν τη δυνατότητα αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας, της νέας οπτικής, της θετικής, αισιόδοξης, δημιουργικής ματιάς εκεί, που συνήθως απεικονίζεται το δυσκολότερο σκέλος της ανθρώπινης ύπαρξης, η νόσος.

Η έκθεση αναπτύσσεται στην κεντρική αίθουσα αναμονής του κτιρίου του αερολιμένα, καθώς και στις Αίθουσες Αναχωρήσεων και Αφίξεων, και τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ ΚΑΑΛΔ.

 

 

 

plane tree

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone