Σωτήρης Τζιβελής: Ο μαχητής του ρινγκ με την ανοδική πορεία

Ο Σωτήρης Τζιβελής δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Πρόκειται για ένα νέο άτομο από τις Σέρρες που ασχολείται επαγγελματικά με το kick boxing

και έχει χαρίσει στη χώρα μας σπουδαίες διακρίσεις με σημαντικότερη την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Παγκόσμιους αγώνες kick boxing "K - 1 Open" το 2015 στην Ιταλία.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην πόλη μας. Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα!

Σωτήρη ακούγοντας κανείς για kick boxing φαντάζεται ένα ιδιαίτερα βίαιο και επιθετικό άθλημα. Είναι πραγματικά έτσι ή πρόκειται για έναν ακόμη μύθο;
Για κάποιον που δεν είναι γνώστης είναι αναμενόμενο να του φαίνεται βίαιο και σκληρό. Εγώ προσωπικά το θεωρώ ένα άθλημα το οποίο έχει σημαντικές απαιτήσεις και χρειάζονται πολλές ικανότητες για να το ακολουθήσει κάποιος. Ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται έχει και την ανάλογη δυσκολία. Υπάρχουν προπονήσεις φυσικής κατάστασης, διάφορες τεχνικές σε στόχους και σάκους, καθώς και τεχνικές στον αέρα. Επομένως, για κάποιον που ασχολείται είναι απλά ένα δυναμικό μαχητικό άθλημα επαφής.

tzivelis2
Πες μας για τις διακρίσεις και την πορεία σου στο δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού; Υπερτερούν οι χαρές ή οι απογοητεύσεις και πώς βρίσκει κανείς τη δύναμη να συνεχίσει και να μην εγκαταλείψει το όνειρό του;
Η πορεία μου στον αθλητισμό ξεκίνησε από οχτώ ετών όταν για πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με το TAEKWO-DO (ITF). Αργότερα όμως γνώρισα το kick boxing το οποίο λάτρεψα και ασχολήθηκα με αυτό. Στην αρχή ξεκίνησα με ερασιτεχνικούς αγώνες. Ο προπονητής μου, Σωφρονάς Παναγιώτης, με βοήθησε να ανέβω στα επαγγελματικά ring. Από το 2013 έως το 2016 έχω 10 επαγγελματικούς αγώνες με 7 νίκες και 3 ήττες στις καλύτερες διοργανώσεις της Ελλάδος. Δεύτερη θέση σε οχτάδα για την διεκδίκηση της εθνικής επαγγελματικής ζώνης στα -73 κιλά που έγινε στην Αθήνα. Δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ1 στα -70 κιλά A’ Class στην Ιταλία. Επιπλέον, στις 17 Ιουνίου αγωνίζομαι στη Βαρσοβία εναντίον του πρωταθλητή Πολωνίας για την Παγκόσμια Ζώνη της IBU.
Ο δρόμος του πρωταθλητισμού είναι μοναχικός και επίπονος, πρέπει να είσαι σίγουρος για αυτό που κάνεις. Θυσιάζεις πολλά καθημερινά πράγματα, ξενύχτια, ποτό, βόλτες με φίλους. Στην αρχή οι απογοητεύσεις σε καταβάλλουν, αλλά πρέπει να είσαι μαχητής. Εφόσον προσπαθείς να δεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων, πετυχαίνεις να ξεπεράσεις την απογοήτευση και να τη μετατρέψεις σε επιμονή. Επίσης, η αγάπη του κόσμου και η εμπιστοσύνη των δικών σου ανθρώπων ενισχύουν την προσπάθειά σου προκειμένου να πραγματοποιήσεις τα όνειρα και τους στόχους σου.

tzivelis1
Δεδομένου ότι εκτός από πρωταθλητής είσαι και προπονητής, καθώς έχεις δημιουργήσει τη δική σου ομάδα "Tzivelis K - 1 Team" τί πιστεύεις ότι έχει να προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα στους νέους;
Το kick boxing, όπως και όλα τα μαχητικά αθλήματα, ενισχύει την πειθαρχία, την επιμονή και υπομονή, την αντοχή και θωρακίζει την εσωτερική δύναμη του αθλούμενου. Συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης. Επομένως, δημιουργεί υγιείς  και  σωστούς ανθρώπους με αρχές και αξίες.


Πολύς λόγος γίνεται σχετικά με τη χρήση αναβολικών σε επίπεδο πρωταθλητισμού (και όχι μόνο) για τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων των αθλητών. Η δική σου άποψη πάνω σ΄αυτό;
Το θέμα των αναβολικών είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Έχει παρατηρηθεί ότι συχνά γίνεται χρήση των ουσιών αυτών αυθαίρετα από τον καθένα. Στον επαγγελματικό αθλητισμό βέβαια τα πράγματα αλλάζουν. Η χρήση συμπληρωμάτων είναι υποχρεωτική για την άμεση αποκατάσταση του οργανισμού και των μυών των αθλητών, έτσι ώστε να είναι άμεσα έτοιμοι για την επόμενη σκληρή προπόνηση. Η χρήση αναβολικών πιστεύω – χωρίς ποτέ να έχω δοκιμάσει – ανεβάζει τις επιδόσεις, αλλά δεν μπορεί να αυξήσει την ψυχική δύναμη του αθλητή που είναι και ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων του.
Σημαντικό ρόλο στην καλή φυσική κατάσταση και ψυχολογία του αθλητή παίζει και η ομάδα του, δηλαδή ο προπονητής, ο διατροφολόγος, ο ασκησιολόγος και ο γιατρός. Η συγκεκριμένη ομάδα για μένα αποτελείται από τον Σοφρωνά Παναγιώτη, τον Αλέξανδρο Καλαμπόκη και τον Πέτρο Βαγενά. Είμαι πολύ τυχερός που έχω αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μου και τους ευχαριστώ από τα  βάθη της καρδιάς μου.

tzivelis3
Ένα μήνυμα, τέλος, προς όλα τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και αγωνίζονται εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης.
Θα τους έλεγα αυτό που λέω και στον εαυτό μου. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και έχεις θυσιάσει πολλά, δε σε πτοεί η οικονομική ύφεση γιατί έχεις επιλέξει να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και σε γεμίζει. Οπότε δεν πρέπει να κάνουν πίσω, γιατί είναι μαχητές και γεννημένοι για τα δύσκολα. Όσο δύσκολος και να είναι ο δρόμος πρέπει να σκέφτονται θετικά και να εστιάζουν στο στόχο τους. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να ξέρουν το λόγο για τον οποίο τα κάνουν όλα αυτά και το σημαντικότερο να γνωρίζουν πότε να σταματούν για τη δική τους ψυχική γαλήνη και υγεία.

Κράτα το

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone