Τα 5 κορυφαία αξιοθέατα της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με το TripAdvisor

Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη σύγχρονη με προσεγμένο ρυμοτομικό σχέδιο και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους καθώς προσεγγίζεται με όλα τα μέσα, αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, οδικώς και ακτοπλοϊκώς.

Υπάρχουν πολλές επιλογές και δυνατότητες που την καθιστούν ιδανικό τόπο για να ζεις κανείς αλλά και εξαιρετικό προορισμό διακοπών για κάθε ταξιδιώτη.

Ας δούμε αναλυτικά τα 5 κορυφαία αξιοθέατα της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με το TripAdvisor

1. Ο Φάρος, αναγνωρίστηκε ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς με την απόφαση στο ΦΕΚ 322/12-9-2013.

2. Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, ιδρύθηκε για να διατηρήσει την ιστορική μνήμη στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θράκης. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1899, στην Αλεξανδρούπολη, επί της 14ης Μαΐου 63.

3. Η σπηλιά του Κύκλωπα,  βρίσκεται στην παραλία της Μάκρης με ίχνη χρήσης από τη Νεολιθική Περίοδο χρονολογίας περ. 4.500 π.Χ., εντός του βράχου. Ο χώρος του αποτελείται από τρεις θαλάμους με λαξευμένες κόγχες και σκαλοπάτια.

4. Παραλία Αγίας Παρασκευής, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων δυτικά της  Αλεξανδρούπολης, δίπλα στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Μάκρης. Στην παραλία Αγίας Παρασκευής ο επισκέπτης βρίσκει ό,τι μπορεί να χρειαστεί καθώς είναι οργανωμένες παραλίες για μπάνιο, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, καφέ και φαγητό.

5. Δέλτα Έβρου, ένας σημαντικός υγρότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Στο Δέλτα του Έβρου βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου.

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone